Gaila Sundlin
Hemsida

Gaila Sundlin

Min konst är målad i vild passion och stilla varande. Skapad i stunden där de ständigt växlande omständigheterna för tid och rum tycks upphört att existera. Färg på duken och sedan följer jag med. Ser vad som vill uttryckas genom mig, vad jag ser framträda i färgen. Ibland har jag en idé om vad jag vill göra. Sällan blir det så. Det är något annat som tar över och leder mig vidare i den dansen. En dans med universum och den stora gåtan om vår existens.

Det är likadans med mitt författarskap. Orden kommer ibland flygande och det gäller att fånga dem innan de försvinner. Med kameran kan jag fånga magiska ögonblick skapade av naturen och så vackra att det aldrig går att återskapa. Både stor skönhet och stundtals små obetydliga detaljer fångar mitt intresse. Tillsammans skapar allt det lilla och obetydliga någon större än vi kan ta in genom vårt förstånd. Det ligger bortom allt.

När jag inte är kreativ själv ger jag kurser eller reser. Gärna själv med ryggsäck och oplanerade rutter.

Våren 2012 reste jag runt i världen och träffade på andra konstnärer. Då bytte vi erfarenheter och delade workshop. Så bodde jag hos dem ett tag och åkte sedan vidare.
Batik i Thailand (Gee),
Chalkboard i Nya Zeeland (Leanne Addison)
Konstterapi på Bali (Wayan Karja)


”Måla är för mig att älska. Älska med livet och dess innerliga dans. Att vara ett med allt och mötas i den skapande processens naturliga rytm. "

Besök min ateljé
Östergärde Industriväg 55.
417 29 Göteborg
Göteborg Västra Götalands län

Öppettider:
Bokade priva visningar För bokning av tider maila info@gaila.se

Utbildning
Jag lär mig det mesta i livet autodidakt. Det bara sker.

Innan jag började måla gick jag igenom utbildning i alternativ medicin, med personlig och andlig utveckling.

2008 kom jag i kontakt med VEDIC ART - en fri konstutbildning för livet och konsten.
Var och en målar på sitt sätt utifrån enkla klassiska övningar utan någon teknisk information, endast livsprinciper och förklaringar på naturens sätt att skapa. Det passade mig perfekt.
Jag har målat själv och undervisat i den här formen att uttrycka sig konstnärligt sedan 2009 på hel och deltid. Därefter skapat mina egna kurser.
Grundkurs, fortsättning, och fördjupning i måleri, teckning och rymd.
Behörighet att utbilda lärare.

Medlemskap
SvK, Svenska Konstnärer.

Kommentarer på sidan

Kommentera »