Sara Berlin
Facebook

Sara Berlin

Det som inte kan sägas med ord blir bildens betydelse. Uttryck som är svåra att förklara som känslor och mysticism. Men jag vill inte att min konst ska vara svårtillgänglig. Upplevelsen kan komma direkt eller växa fram.

Jag är född och uppvuxen i Dalarna i Sverige. Mina föräldrar uppmuntrade mig och mina bröder att skapa på olika sätt. Min pappa var konstnär och han inspirerade mig att teckna och måla. Mitt skapande har färgats av min barndoms landskap med de blåa bergen, de stora skogarna, ljuset och mysticism i naturen. Mitt skapande handlar om färg och form, rytm och rörelse, känslor, drömmar och mysticism. Jag har också gjort logotyper, mönster rapporter för textilt bruk och bokomslag. Jag skapar i måleriet med olje/akryl färger och blandteknik på duk, i akvarell, oljepastellkritor på papper och med glas i så kallad fusingteknik. I glaset blir det ofta fat och glasreliefer som kommer till. Glaset är ett fantastiskt material och när man ser ljuset som bryter igenom uppstår lycka....
Mina två plattformar är Stockholm och Göteborg i Sverige. Jag älskar Stockholm men har 2011 återvänt till Göteborg där jag sedan våren 2016 har min ateljé i Fiskhamnen (nära Röda Sten) tillsammans med 6 andra konstnärer. Jag har haft utställningar främst i Stockholm med andra konstnärer och även flera separata utställningar.

Välkommen!

Utbildning
RMI-Berghs, grafisk distansutbildning Stockholm
Kursverksamheten, grafisk utbildning, Göteborg
Forsbergs Skola, grafisk distansutbildning, Stockholm
Kursverksamheten, teckning, måleri i Göteborg och Stockholm
Kursverksamheten i Göteborg, Inredning/Design
Skandinaviska Färgskolan AB i Stockholm
Beckmans Skola, FORM-linjen i Stockholm
BASIS-skola, teckning, måleri i Stockholm
Friare Måleri i Frankrike, Céret
Vedic Art för Curt Källman mfl, Öland
Vedic Art, lärarutbildning för Johannes Källman, Öland
Medborgarskolan, glaskonst/fusing i Stockholm
Måleri för konstnär Sofia Ocana, i Skåne 2015, 2016

Medlemskap
Är medlem i en ateljé i Fiskhamnen, Göteborg sedan 2016