Ea Hamilton
Instagram

Ea Hamilton

En sommarkurs på Öland 2007 i Vedic Art fick mig att vilja fortsätta att måla. Att känna in vad jag vill förmedla, att inte ha en klar bild i förväg av hur en målning ska se ut. Utan att låta färgerna och formerna ta plats och förenas i något som så småningom blir ett konstverk. Jag leker med olika färger, former och strukturer. De blå färgerna finns nästan alltid med, jag dras till dem och vill helst ha något blått med i varje målning. Att måla är för mig att gå in ett meditativt tillstånd, att verkligen vara i nuet, att låta motiven komma av sig själv. Min önskan är att lite av den meditativa känslan ska finnas kvar i mina alster.

Sedan januari 2018 målar jag i en liten ateljé på Wivalliusgatan 15 på Kungsholmen tillsammans med två målarväninnor. Tyvärr blev jag av med ateljén hösten 2022. Funderar nu på hur och var jag ska måla framöver.

Under det senaste året har blivit fascinerad av ett par nya sätt att skapa konst; "Fluid art" och att måla med alchohol ink. De nya verken i mitt galleri är framförallt skapade med den nya tekniken där man använder flytande akryl färg. - Dessa tavlor kallar jag för förundrans tavlor. Det är målningar att förundras över, att stanna upp och sjunka in i och känna ett lugn. Att ta en stund och meditera över tillvaron och dess mysterier.

Att måla med alchohol ink är en utmaning, inken lever sitt eget liv. Mycket övning behövs innan det går att få till en snygg blomma! Så det är en utmaning men många små blomstertavlor blir det så småningom. - Har också börjat med akvarellmålning!

Hör gärna av dej om du är intresserad av någon tavla.
Tel 0708 983463.

Utbildning
Vedic Art kurser, grund, fortsättning, rymd, teckning och lärarkurs. - Självstudier på YouTube och Internet.

Kommentarer på sidan

Kommentera »