Margareta Dahlin
HemsidaFacebook

Margareta Dahlin

Margareta Dahlin
Sollentuna – målare, kalligraf och tecknare.

Född 1941 i Vännäs, Västerbotten.

Arbetat som frilansande illustratör och tecknare sedan 1977.

Jag får ofta uppdrag som fotograf och var en av bildredaktörerna för 2 webbsidor (Der Berliner Bäcker och Renprodukter).
Nu blir de mest foton av grönsaker och frukter från Bondens Marknad i Stockholm för eget bruk, eller när jag blir inspirerad av det som kommer från odlare i Syd-Europa. Organic/Krav-odlare skickar lådor från våra "adopterade" träd eller kvadratmetrarna med ris i Valencia eller Camargue.

Man blir lycklig när det kommer en låda med vackra apelsiner hit när det är snö hos oss. Vitaminer för kropp och själ, och en vacker unik fotokalender är en fin present när som helt!
..........................................

För flera år sedan började titta på utsändningar på TV av stora cykeltävlingar, Giro d'Italia, Tour de France och Vuelta España, med Roberto Vacchi som kommentator. Hans entusiasm och kunskaper om landet, kulturen och landskapen gör att det känns som att vara där, och om man redan varit där, är det ett återseende som inspirerar en konstnär!
Proffscyklister i full fart i vackra miljöer, ja, då kan det blir ett eget "Tour d'Art" med cyklistmotiv vid en utställning. Och besökarna kommer cyklande till den! (^.^)

Akvarellmåleriet kombinerar jag ibland med kalligrafi, med dikter, citat, namn ... Alf Henrikson har många verser som passar en illustratör, och det är roligt att med tjock pensel och flödigt med färg försöka sig på att avbilda en blomma, eller fånga farten och rörelsen hos en tävlingscyklist eller skidåkare. Och ... hur målar man lärksång? Karaktären hos en speciell höna eller tupp?

English:
Aquarelle, sometimes in combination with calligraphy, in poems, quotes, etc. It is a challenge to try to catch the movements and speed of a cyclist or other athletes, or paint flowers with a thick Chinese brush; and how to make visible the song of a song lark?
.........................................

Utbildning
Nyckelviksskolan, Konstfackskolan och Teckningslärarinstitutet, examen som teckningslärare/bildlärare 1967.

Medlemskap
Föreningen Svenska Tecknare
Svenska Konstnärer
Konstkvarteret

Mina favoritklipp på YouTube

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Christina Hagberg, 2016-05-31
Fint med den nya "looken"..
 
KommentarKommentar från Dag, 2013-12-03
Vad roligt. Grattis, verkligen. En tidig julklapp.

Berith & Dag

 
KommentarKommentar från Christina Hagberg, 2013-06-07
De fiets is geweldig!!!