Carina Stejmar
Hemsida

Carina Stejmar

Carina Stejmar är konstnär, formgivare, författare, Coach och hälsotestare, för ett flertal konstnärer/ elever. Konst och hälsa är mycket viktigt och ger mindfulness!
Måleri och natur, har alltid fångat mitt intresse.
Ljus, luft,färg och rytm, är mina ledord.
Ljusets och vattnets skiftningar,påverkar mig mycket, ljuset i konsten är viktigt, olika ljus förvandlar färgerna i motivet, allt beror på hur ljuset faller.
Ljuset förvandlar färgen på samma sätt, som solen och skuggorna gör att färger skiftar under en dag. När man målar handlar det i hög grad om att fånga det som finns bortom motivet, inte bara själva motivet. Jag målar i olja, akryl och akvarell, för att samla koncentration,önskar påverka betraktaren och att kunna utöva min kreativitet ytterligare. Skapandet sker hela tiden i processer.
Jag vill att mitt måleri, ger mig mindfulness, som skapas genom måleri, meditation, yoga och glädje.
"Att leva i nuet" ger ett liv i balans.

Jag älskar vatten ! Finner ett lugn och njuter bara av att sitta och titta ut över vatten. Jag tilltalas av att det är något stort och otämjbart med vatten.
Min Atelje`från 1700 och Kockargården från 1800, har utsikt mot Borsjön i Värmland och under sommaren, är det mycket västkusten, Koster och Naturreservatet Capri, Strömstad. Uppvuxen med DalsLandskanal, utanför mitt fönster i Dals-Långed.
Inspirerades tidigt att måla under skoltiden av mina lärare Maggie Dalbert, Anna-Lisa Dahle´n och bildlärare, Dalslandskonstnären Carleinar Tellwe, som var medlem i Bengtsforsgruppen.
Bengtsforsgruppen, som bestod av Dalslandskonstnärerna Carleinar Telwe, konstprofessor Arne Isaksson,Lizzie Olsson Arle,Algot Galle och konstprofessor Georg Suttner, som jag varit elev för under många år.

Motiven är ofta från fjäll, hav och sjöar, präglad av improvisation och dynamik. Jag målar gärna färgstarkt, blått i olika nyanser är favoritfärg. Sinnesstämning, atmosfär och känsla och bilden tar form. Resor och känslomässiga sinnesintryck, skapar behov av att måla och jag känner "FLOW". Jag använder hela kroppen: intellekt, känsla, intution och så reptilkänslan, hugget! Då man känner att det sitter.

Besök min ateljé
Borserudsvägen 350
66060 Molkom
Karlstad Värmlands län

Öppettider:
Alla dagar 11-17 enl ök

Utbildning
Gerlesborg konstskola
Kyrkerud
Konst och bildvetenskap Karlstads universitet
Kroki, Karlstads Universitet
Studier för konstprofessor Georg Suttner

Medlemskap
Svenska konstnarer
konstkvarteret
Form i Värmland
KKV;Konstnärernas kollektivverkstad Värmland
Värmländska författarsällskapet
Svenska Konstnärsförbundet

Kommentarer på sidan

Kommentera »