Liane Leinsdorff
Liane Leinsdorff

MÅLERIET OCH JAG
Jag har målat ”hela livet” och uttrycker mig i både olja, akvarell och akryl. Måleri är både på lek och på allvar. Det är så mycket mer än färg på en duk. Hela livet ryms på paletten och vad som helst kan hända!
Inspirationskällorna till mitt måleri är både naturen och livet självt. I färger, ljus och former finns oändliga möjligheter till motiv. Att måla utomhus och stå ”mitt i motivet” är härligt. Fritt måleri med motiv ”inifrån” är också spännande.
Jag bor i Floda. I hemmaateljén målar jag främst akvarell. I ateljén i Tollered målar jag större bilder i olja och akryl.

Jag är medlem i konstnärs- och ateljégruppen AteljÉ20 som delar ateljé i ”Gamla kontoret” mitt i Tollereds inspirerande bruksmiljö.
Jag är också med i konstnärsgruppen Blå Umbra.

Utbildning
Kurser i kroki och akvarellmåleri men ingen ”riktig” konstutbildning.
Jag har målat "hela livet", inspirerad av allt som finns omkring mig och allt som ryms i både själ och hjärta. Allt går att finna i mina färglådor och tuber, mest på lek men även på allvar. Jag är så kallad autodidakt vilket betyder "självlärd", men det stämmer inte riktigt tycker jag. Det är ju livet självt, intresset för konst, färg och form och alla tusentals olika inspirationskällor som "lärt mig".


Medlemskap
Konstnärsgruppen Blå Umbra
Konstnärs- och ateljégruppen AteljE20
Konstriket
Konstkvarteret

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Marianne Rigo, 2017-04-30
Jag tackar ur djupet av mitt hjärta för den fina söta tavlan! Blev så glad för jag tyckte så mycket om den, från det jag först såg den. Så vackra milda färger!
Allt gott önskar Marianne(Christinas syssling)

 
KommentarKommentar från Anita Lundgren, 2016-10-16
Va roligt att se dig hör!! Väntar nu på dina bilder!