Maria Krull
FacebookHemsida

Maria Krull

Jag heter Maria Krull
Jag är en svensk konstnär - född i Enköping 1968 och har bott i både Lappland och Småland. Jag flyttade till Stockholm 1980. Idag bor jag på Östermalm med min familj och vår hittehund Tiger från Thailand.

Världen var mitt hem och arbetsplats i många år som projektledare inom flygindustrin - dock är Stockholm min stad och ofta ett tema i min konst.

Mina pågående målningar är alltjämt i mina tankar - även när de torkar mellan olika lager eller när jag ställer undan dem för att "mogna". Jag har ofta 3-4 målningar på gång samtidigt - de behöver få utvecklas i sin egen takt.

Jag målar kvinnor som korsar tid och rum. Porträtten måste gestalta något, utstråla känslor, tankar, rörelser, och förhoppningsvis väcka detsamma hos betraktaren. De kan vara både starka och sårbara - beroende på sammanhanget. Jag kan ha en personlig tanke om budskapet i mina målningar, men det finns inget rätt eller fel - det är väldigt intressant att höra hur betraktarna tolkar en målning.

Som beteendevetare får jag inspiration från de många uttryckssätt som ett ansikte kan avslöja - det måste finnas en rörelse i bilden - att något händer inom eller utanför objektet.
Genomgående är uttrycksformen subtil och drömlik - resor i tid och rum.

Min teknik varierar beroende på objektet där penseldragen kan gå från subtilt till grovt och från pensel till palettkniv.

Jag vill uppfattas som en utvecklande och experimenterande konstnär som anpassar sig till förändringar och utvecklas i konstvärlden samtidigt som jag behåller min unicitet Jag vill att min publik ska besöka mina utställningar med nyfikenhet och öppna sinnen. Varje utställning ska vara en ny upplevelse.

Medlemskap
konstkvarteret

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Dana Ingesson, 2017-03-17
Underbara konstverk! Alla! Strålande! Lycka till med utställningen :)