Fredrik Ageros
Hemsida

Fredrik Ageros

Fredrik är född och uppvuxen i Borås, Sverige. Han är utbildad på Textilhögskolan i Borås inom textil och design. Har jobbat som designer inom Textil- och modebranschen. Han är även utbildad inom porträttmåleri hos internationellt erkända Natali Hallberg i hennes ateljé Stockholm.

Fredriks konst bygger på ett skickligt tecknande och kännetecknas av färg, energi och en kraftfull penselföring. Han skapar spännande kontraster genom att kombinera det mjuka fina och råa avskalade och influenserna från sitt tidigare yrke som modedesigner är tydliga. Vilket också framgår i hans senare verk där han vill få bort all retuschering och stället lyfta fram karaktären och människan i bilderna.

Fredrik jobbar främst i olja men även i kol/blyerts. Färgerna ger utlopp för hans energi som har blivit hans signum. Hans penselföring är kraftfull och bestämd för att skapa kraft och liv i motivet. Konst för Fredrik är att påverka betraktaren med hjälp av färgernas kraft och teckningens fina linjer.

Artistic Statement
Jag jobbar främst i olja där färgerna och sättet jag lägger på dem skapar energi och kraft. Jag jobbar i flera olika lager och utnyttjar de underliggande färgernas påverkan på det övre lagret. I färgerna finner jag styrkan och intensiteten som jag förstärker med kraftfull penselföring.

Min konst är figurativ med abstrakta influenser. Jag väver in det abstrakta, både i mina figurer och i bakgrunden. Jag tänker mig ansikten som landskap som ska formas och ge ett budskap, en vandring i en människas liv.

Jag har alltid fascinerats av människor och att skapa en känsla där människan samspelar med bakgrunden. I mina senaste målningar skapar jag kontraster genom att kombinera det mjuka, fina i modellerna med en rå, avskalad bakgrund. Influenser tar jag från mitt tidigare yrke som modedesigner i form av modeller, kläder och modefotograferingar. Men i motsats till många av dagens modefotograferingar retuscherar jag inte, utan lyfter istället fram ansiktenas karaktär och ger dem liv och personlighet.

Besök min ateljé
Folkungagatan 23B
50635 Borås
Borås Västra Götalands län

Öppettider:
Jag finns ofta på plats. Sms:a gärna och kolla om jag är på plats eller boka möte 076 13 82 586

Utbildning
2012-2013 Studier i porträttmålning hos internationellt erkända Natali Hallberg i Stockholm.
2012 Fördjupning i Photoshop och Illustrator, Lexicon, Borås.
2006-2012 Studier i konstnären Aleksander Kondrells ateljé i Borås.
2001-2003 Fristående kurser i krokiteckning Ålgården i Borås.
2003 Digital Design, Textilhögskolan i Borås.
1998-2002 Textilhögskolan i Borås.

Medlemskap
SvK.

Kommentarer på sidan

Kommentera »