Anna Jacobsson
Hemsida

Anna Jacobsson

Född och uppvuxen i Göteborg. Att uttrycka mig konstnärligt har alltid varit ett behov och jag har alltid haft nära till att uttrycka mig genom bild, drama och text. Jag är en sökare i ständig utveckling där vardagens magi är en källa till närvaro, det sker i möten med andra, i yoga och meditation, vid havet och i naturen eller på en av mina alla loppisrundor.

Under alla år har måleriet, bildskapandet fungerat som ett slags dagbok och jag har inte haft behov av eller önskan om att dela det med andra. År 2017 tog detta en annan riktning. Med allt för många bilder på lager och en nyvunnen längtan om att dela mina bilder med andra öppnade jag upp min ateljé med en utställning. Överrumplad av så många besökare och en fantastisk respons förstod jag att mina bilder berör och kanske det finaste av allt inspirerar och väcker lust hos andra att komma igång med sitt eget skapande. Det blev ju självklart repris på utställning i år.

Idag har måleriet en självklar plats i min vardag och jag följer nyfiket med på den väg mina bilder för mig. Jag arbetar främst med akryl och blandar gärna detta med andra medel, som
spackel, kol, tusch, krita, akvarell, textil, papper och broderi, men plockar gärna även in material från naturen och/eller skapar nytt av gamla tidningar, smycken och dylikt. Genom att välja färg, form och material utifrån lust är skapandeprocessen igång och målningarna har ett varierat formspråk då jag ofta arbetar med flera teman samtidigt.

Nyfiken på mina målningar?Besök min ateljé
Holmängen 110
442 71 Kärna
Kungälv Västra Götalands län

Öppettider:
Kontakta mig för överenskommelse.

Utbildning
2018 Yoga + bildterapi, Birgitta Englund
2017 Lärarutbildning Vedic Art, Gaila Sundin
2015-2017 Grund-, fördjupningsutbildning i Vedic Art/akrylmåleri, för Anna Lindman, Johannes Källman och Gaila Sundin
2010-2012 Symbolterapeutisk utbildning, Symbolon Åke Högberg
1995-96 Estetisk linje, inriktning textil, Grimslövs Folkhögskola

Medlemskap
Konstkvarteret

Kommentarer på sidan

Kommentera »