Monika Lenander
Monika Lenander

Jag målar främst i akryl. Att måla har för mig blivit nästan lika viktigt som att andas.
Jag har alltid gillat konst i någon form, som ung tonåring tecknade jag av elever från skolkatalogen. I skolan var teckning mitt favoritämne.

Av en slump provade jag 2012 att måla med akryl och efter det var jag fast. Nu har målat sedan dess, mestadels akryl men har även en och annan målning i akvarell, olja samt blyerts.
I somras (-16) gick jag på min första konstutbildning i akrylmåleri! Det blev den stora vändningen för mig! Från att ha målat små tavlor med landskapsmotiv fick jag prova att måla stort och även abstrakt. Kort efter fixade jag min egen ateljé hemma och där spenderar jag så mycket tid jag bara kan. Hösten 2016 hade jag min första utställning av tavlor och januari 2017 min första riktiga vernissage och utställning där jag sålde hälften av målningarna jag hade med!!

Jag tycker om att ha något motiv att skapa ifrån, och kan arbeta fritt från det. Ofta är det foton jag tagit själv med kameran men det kan även vara bilder hämtade från tidningar som jag får inspiration ifrån till fritt skapande. Kvinnofiguren är för mig mkt spännande att arbeta med både mer realistiskt men även mer mot det abstrakta hållet. Jag tycker om att göra målningar där människor ingår, mer åt det abstrakta hållet.

På senare tid har jag dragits mer åt det realistiskt abstrakta. Att bara ana vad en målning föreställer fascinerar mig och det är något jag vill lyckas förmedla till betraktaren. Jag har också mer känt att jag vill måla från djupet av en känsla och vill hitta ett utryck i min målning och kan därför jag lätt överjobba och riskera att få måla om.

Jag har inte gått någon konstnärlig utbildning däremot har jag följt ett flertal onlinekurser på You Tube, b la Karen Ilary, Igor Sacharov mm. Jag har också läst och följt steg för steg övningar i böcker stort som smått om målning, både akryl, akvarell och olja.

I dagsläget läser jag dock en konstkurs på distans, den första :), vilket känns uppfriskande och lärande!

JAG LÄGGER IN BILDER SNART!

Kommentarer på sidan

Kommentera »