Malin Basil
Hemsida

Malin Basil

Min bana som konstnär började i Saudiarabien, tog mig till Grekland, USA och England, och sedan 2017 är jag verksam i Sverige. Min motivkrets har under åren omfattat öknens sanddyner och beduiner, den grekiska övärldens byar och skimrande hav, plus uppförstorade närbilder av naturen i alla de länder jag levt i. Mina tavlor har beskrivits som “destillerad realism”, där alla ytor är rena, allt krafs rensats bort och bara det väsentliga finns kvar. En del av dem tar realismen ett steg längre och kan inordnas under rubriken “trompe l’oeil”.
Den arabiska motivkretsen har jag lämnat bakom mig, men de andra pendlar jag fortfarande aktivt mellan. Jag tillbringar fortfarande många månader om året i Grekland, där jag har en ateljé på ön Paros. Det grekiska ljuset med sina magiskt flyktiga skuggor är numera ett av mina älsklingsmotiv. Som kontrast till målningen ägnar jag mig också åt textil applikationskonst ibland.
Under mina många år i England drev jag ett konstgalleri i samma byggnad som min ateljé. I mindre skala har jag nyligen startat ett litet galleri i souterrängplanet av min villa i Norrtälje.Utbildning
Fil.Kand från Stockholms Universitet i Ryska, Statskunskap och Filosofi.
Grafikstudier vid American University, Washington, D.C., USA

Medlemskap
SvK.

Kommentarer på sidan

Kommentera »