Angelika Ann Kammerer
HemsidaFacebook

Angelika Ann Kammerer

När jag var barn målade jag hela tiden och överallt och hade alltid papper och pennor med mig. När jag var 16 år ställde jag mig bland gatorkonstnärarna på Leopoldstraße i München och sålde mina första miniatyrtavlor. Jag utvecklade mina kunskaper sedan barndom i flera konstkurser, i några få privatlektioner hos konstnärer och sist under en distanskurs på heltid på Falkenbergs konstskolan. Det är härligt med kurser, det ger mig alltid en ny spark … men, jag tycker att jag utvecklar mig mest genom att experimentera och att jobba många timmar framför staffliet.

Idéer finns alltid i överflöd och jag har aldrig velat att begränsa mig till en konstgenre och väljer skapande metoden som passar bäst på idén. Mina tema väljer jag intuitiv, ofta är det undermedvetna saker som jag har tuggad länge på. Många år målade jag mest landskap, eftersom naturen är – fortfarande - en stor inspirationskälla. Nu för tiden blir det dock allt oftare människor som jag är intresserad av. Med mina bilder vill jag ställa frågor och ifrågasätter människors beteende. Många av mina bilder och särskilt skulpturerna berättar från känslor och lidande. Mina små svarta skulpturer i polymer lera är oftast inspirerad av människor med svåra öde: en flykting, en fattig familj eller en missbrukat flicka. Det är tuff att jobbar med sådana tema, men inspirationsbilderna följer mig tills jag tar tag i dem. Medan jag formar och slippar försvinner jag helt i mina figurer och deras känslor som jag försöker att spåra upp i gester och uttryck. Om betraktaren sedan tycker att det är känslosamt eller smärtfullt att titta på skulpturerna, så har jag lyckats.

Jag har bott i Sverige i 15 år men kommer ursprungligen från Tyskland. 2008 flyttade jag från metropolen Berlin till Böda på norra Öland och driver sedan dess tillsammans med sin sambo Mellböda Gård. På hösten 2018 öppnade jag galleriet ”Konststallet” där jag visar mina egna konstverk dock även växlande utställningar av andra konstnärer.

Besök min ateljé
Landsvägen Mellböda 74
38773 Löttorp
Borgholm Kalmar län

Öppettider:
kolla hemsida

Utbildning
1980 - 2000 olika kurser & privatlektioner
2014/15 KPN-I, Falkenbergs konstskola

Kommentarer på sidan

Kommentera »