Karina Persson
Karina Persson

Målar det som faller mig in i olja. Det är i variation mellan verklighet, vision, illusion och en det erotik.Ofta ger jag uttryck för mystik ock andlighet för det tilltalar mig också.
De är experimentella o ofta målade med palettkniv och mycket färg o färger men min senaste utställning var endast i svart/vitt, med en spegelskärva någonstans på 2016.

Nu målar jag inför en utställning i ockra, svart och vitt mest o det är spännande. Har sista åren börjat måla även på väldigt stora dukar. Då blir det mer känslan att skapa utanför tanken och utan att innan veta vad jag ska måla. Det tycker jag är fantastiskt. Jag jobbar på Valla folkhögskola sedan 10 år tillbaka där jag har målarkurser med eleverna 1 gång/v. Där lär jag ut oljemålning, akvarell och akrylmålningar. Har även kortkurser och speciella tillställningar och after work där jag ä v e n erbjuder att lära ut marmoreringsteknik och encaustic art(vaxkakor,ett speciellt strykjärn och glansiga papper)

Besök min ateljé
Hunnebergsgatan 29
58234 Linköping
Linköping Östergötlands län

Öppettider:
Efter överenskommelse

Utbildning
Min pappa var min bästa privatlärare. Sen har åren av egna studier, min nyfikenhet och andra möjligheter gjort mig trygg i mitt kunnande så att jag kan leda och dela med mig på kurser och olika tillställningar och undervisar sedan 10 år tillbaka.

Medlemskap
Har varit medlem på konstkvarteret i ca 10 år med ett kortare omedvetet break 2018. Har stort utbyte av att se mig om själv lite på sidan. Det är också jättebra att kunna presentera min hemsida när jag marknadsför mig till nya kontakter. Då syns det att jag är seriös och det är givetvis det viktigaste. Efter en nyligen gjord Spanienresa blev jag taggad att bli inringd till tex. Spanien som svensk flexibel konstnär. Det går alltså att hyra mig till spännande helg/och -eller annan form av kortkurser med hela mitt koncept som inkluderar- oljemålning, -akrylmålningar, - akvarellmålning, - marmoreringtekniken på ett kul sätt, - encaustic art, som är en ovanlig o fantastiskt trevlig o kul form att skapa fantastiska konstverk på kort tid. Lite glansigt papper, färgpigment i vaxkakor ock ett litet strykjärn är vad som behövs. Välkommen att anlita mig

Kommentarer på sidan

Kommentera »