Eva Tyskling
Hemsida

Eva Tyskling

Jag bor sedan många år i en gammal prästgård på landet i norduppland, dit jag flyttade från Uppsala med min familj när barnen var små. Här har jag utrymme för en stor och ljus ateljé där jag arbetar främst under vinterhalvåret. Sommaren ägnar jag mig åt resor både inom landet och utomlands vilket ger goda möjligheter att samla motiv till vinterns måleri. Teckning och målning var mitt stora fritidsintresse när jag växte upp och det har funnits med mig hela livet tillsammans med många andra kreativa hobbys som klädsömnad, möbelrenovering och annat rent textilt hantverk.

Nu som pensionär har jag äntligen mer egen fritid och har nu återupptagit det största intresset från ungdomen nämligen just måleriet. Som ung tecknade jag och målade i tusch, pastellkrita eller akvarell, nu blir det porträtt i blyerts och målningar i akryl i både mindre och större format; allt från storstad till djur- och naturmotiv och just nu ofta himmel, havs- och rymdmotiv omväxlande med mer nonfigurativt och/eller dekorativt måleri. Det har hittills totalt blivit ett 50-tal målningar och ett tjugotal porträtt.

Under det senaste året har jag också återupptagit oljemåleriet, det har lett till att jag breddat både min färgskala och min motivkrets till trädgårds- och naturmotiv och i lite varmare färger.

Min inspiration får jag från mitt engagemang i miljö-och samhällsfrågor, från resor jag gjort och från vackra naturmiljöer och vyer jag sett. Allt mellan himmel och hav kan egentligen inspirera mig till en målning!

Min konstbakgrund: Jag är i stort sett självlärd men var en mycket aktiv teckningselev som ung och tog därför extralektioner i måleri under hela gymnasietiden och har nu för ett par år sedan gått ett antal kurser i olika nyare tekniker. Jag är medlem i Uppsala konstnärsförening och var deras ”Månadens konstnär i maj 2017”.

Besök min ateljé
Västerensta prästgård pl 112
815 91 Tierp
Tierp Uppsala län

Öppettider:
Ateljén öppnas på begäran. Kontakta mig per telefon så kommer vi överens om en tid för Ditt besök: Mitt mobilnummer: 073-930 49 66 Välkommen!

Utbildning
Jag har gått en längre kurs i akrylmåleri för Hans T Forsberg (via PRO/ABF) och har därefter följt några inspirerande kurser på nätet i olika tekniker men har i övrigt ingen formell konstutbildning, har målat organiserat först de senaste åren. Det har hittills totalt blivit ett 50-tal målningar och ett tjugotal porträtt.

Medlemskap
Jag är medlem i Uppsala konstnärsförening och Tierps konstförening.

Kommentarer på sidan

Kommentera »