Kicka Thorsson
Hemsida

Kicka Thorsson

Jag arbetar med glasfusing och gör då bl a katter, fåglar, smycken, lyktor, fat, änglar i glas.

Jag målar i olja, akryl och akvarell och tecknar ibland.

Några av mina oljemålningar och akvareller har blivit gicleetryck och finns i fem ex vardera. De har en unik vattenstämpel och ett äkthetsintyg följer med varje tryck. Vid utskrift används särskild färgbeständig färg och färgbeständigt papper, de håller i minst 100 år utan att färgen ändras.

Ibland trycker jag även grafik på kopparplåt och kartong (colografi).

Mina alster har vid ett flertal tillfällen inhandlats av olika konstföreningar. Även av Motala kommun och Motala församling.

2019 gv jag ut min första egna barnbok som heter "Pippipappan fyller år" där jag har gjort bilder och text. Den har sålts till bibliotek, en butik i Vadstena och till privatpersoner. Den har även sålts till en förskola där den används som temabok för deras pedagogiska och kreativa arbete med barnen.

Jag har deltagit vid några jurybedömda utställningar. Väsby konsthall 30x30, Norra Vätterbygdens konst- och kulturförening i Askersund 2016, Svenska Konstnärsförbundets jurybedömda salong i Mölnlycke 2019 och Åtvidabergs jurybedömd salong 2019.

I slutet av 2019 blev mitt attefallshus klart som jag använder som visningsstuga för min konst och min dotter har nagel- och lashliftbehandlingar där.

I somras blev jag tillfrågad om jag ville ställa ut i Motala konsthall vilket jag gjorde.

Mina planer härnäst är att påbörja nästa barnbok.

Besök min ateljé
Maringatan 38
59173 Motala
Motala Östergötlands län

Öppettider:
Efter överenskommelse.

Utbildning
Ja

Medlemskap
Svenska Konstnärer, Svenska Konstnärsförbundet, Norra Vätterns bild- och formkonstnärer, Vadstena Konstrunda, BUS, Gothia Art, Konstkvarteret, Tofta Arts & Crafts.

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Margaretha P Elfstrand, 2019-09-24
Kul att du är veckans konstnär i konstkvarteret.