Robert Oldergaarden
Hemsida

Robert Oldergaarden

ag heter Robert Oldergaarden och har arbetat med det jag älskar, sedan sent 80-tal. Då kom jag som lärling till Orrefors Kosta Boda och fick lära mig allt om teknikerna, glas och material av de äldsta och skickligaste konstnärerna, formgivarna och glasmästarna. Deras kunskap har jag med mig när jag förvandlar den glödande glassmassan till nya unika glasföremål.

Från lärling gick jag själv vidare som lärare på Orrefors Glasskola för att idag arbeta som frilanskonstnär i min egen glashytta på gården.

Min gård Oldergården på Öland har gått i arv sedan 1700-talet och rymmer allt jag behöver. Hytta, ateljé, verkstad och en omgivning som inspirerar mig varje dag. Här finns många berättelser som göder min fantasi. Bland annat den om den enorma skatt av arabiska silvermynt som mina anfäder plöjde upp en vårdag. Skatten kan man se på Kalmar Läns Museum men också avspeglad i min konst. En av mina graaler heter faktiskt Vikingatid.

På Oldergården bor även hunden ”Fläsk Doris” min ständige vapendragare samt dottern Carla som båda delar min livsglädje. Men kalksten under fötterna, den öppna himlen över fälten och havet utanför eldar jag på i hyttan och fortsätter skapa. Det är rikedom för mig.

robert(at)oldergaard(punkt)se

Besök min ateljé
Triberga 155 P
386 62 Mörbylånga
Mörbylånga Kalmar län

Öppettider:
När flaggan är ute- ring +46 0733-822546 .

Utbildning
Orrefors Kosta Boda.

Medlemskap
SvK.

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Ingemar Strandh, 2019-12-10
Wow!Vilka Konstverk! Jag är imponerad!!!