Malin Sahlén
HemsidaFacebookLinkedinInstagram

Malin Sahlén

Mitt namn är Malin Sahlén och jag är en konstnär som skapar känsloladdade verk i tekniken olja på duk. Jag är född 1992 i Falköping, bor & är verksam i Stockholm sedan 2014. Jag är kreativ, djup, energifylld, lugn, kärleksfull, ärlig & känslosam. Jag är självlärd inom mitt konstnärskap & har genom hela livet haft ett brinnande intresse för konst & skapande. Att inspirera genom uttrycket i min konstnärlighet är vad jag är ämnad för i detta liv.

När jag skapar en ny målning börjar jag med att välja de färger jag dras till. Sedan går jag in i ett meditativt tillstånd där jag är i kontakt med min själ & jag låter den uttrycka sig som den vill. Min konst är inspirerad från mina intuitioner, känslor, energier, vibrationer, naturen, former, relationer, upplevelser, erfarenheter i livet, ljuset.

Jag älskar att måla med olja eftersom det är en teknik som går att måla med i flera lager, vilket skapar ett djup & tillför kraft i mina verk. Jag målar i skiftande kulörer av olika toner med olika typer av redskap & rörelser som ger mig den typ av form & struktur som jag önskar i verket. Genom skiftande penseldrag, trycka, skrapa, droppa, kasta färgen på duken med redskap som; pensel, spatel, svamp eller vad jag än har till hands, får jag fram mitt uttryck.

Jag lever för att lära, utvecklas, uppleva, förstå & att skapa. Jag lever för närvaro i ljuset, men livet tar mig liksom alla genom mörker också. Vi människor är så mycket mer än vår fysiska kropp, identitet & det samhälle vi lever i. Vi lever med oss själva, men också med varandra & vi kommer ursprungligen från naturen, därför är det viktigt för oss att ha kontakt med vår natur & förstå den genom livets olika skeenden.

När ni betraktar min konst får ni möta energier & känslor som kärlek, ljus, värme, kraft, mod, hopp, längtan, harmoni med kontraster till de. Jag ger alltid mina konstverk den tid de behöver. När jag är klar med en målning talar min själ om det för mig, den känner när känslorna är uttryckta i målningen. Mina målningar kan ibland bli klara på en timme eller så tar det flera dagar, veckor, månader tills de är färdiga. Jag håller mig alltid öppen inför skaparprocessen, mina målningar kan därför förändras och inte vara sig lika från början till slut, processen är inte progressiv, målningar kan förändras i motiv och färg allt eftersom känslan bakom förändras.

Utbildning
Textil Design, Konstvetenskap

Mina favoritklipp på YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=40EWyG_TFxM&t=214s
Kommentarer på sidan

Kommentera »