Anna Gärberg
Hemsida

Anna Gärberg

Jag är en mångsidig o nyfiken konstnär född i Västerås och utbildad i Göteborg o England. Utmaningar inspirerar mig och jag utforskar gärna okända områden, både när det gäller material och idéer.
För några år sedan upptäckte jag keramiken och jobbar nu nästan enbart med skulptur. Det är spännande att utforska materialets gränser o möjligheter, t.ex. genom olika typer av rök- och vedbränningar och experiment med oxider och glasyrer.
Under de senaste åren har djuren fått ta allt större plats, bl.a.genom hästar och ”Betraktare” - djurskulpturer som jag tänker gestaltar djurens undran över oss människor.
Gatuhundar och andra utsatta djur är också återkommande motiv.
Jag undervisar en hel del både som frilans och som anställd på Hjo konstskola. Övrig tid spenderas i min ateljé på Göstas gård i centrala Hjo.

Hjo Konstskola
Sedan 2016 ansvarar jag för Konstlinjen på Hjo Konstskola på 60 % - utmanande och stimulerande! Min ambition är ju att deltagarna ska få lära sig så mycket som möjligt under sitt år hos oss, men jag tror det är jag som lär mig mest...

Kvällskurser
Jag håller kvällskurser genom NBV och Medborgarskolan. Dels i keramik i min ateljé och måleri i Medborgarskolans lokaler i Hjo.

Workshops
Workshops för barn eller vuxna är något jag gärna gör, eftersom det då ofta finns utrymme för oväntade resultat och nya upptäckter. Jag samarbetar bl.a med Kulturstugan i Karlsborg och KKV Bohuslän.

KKV
Jag är medlem i KKV Bohuslän där jag jobbar med sten och keramik och deltar i medlemsutställningen under sommaren, jag kommer även hålla kurser under våren 2019. Sedan 2017 är jag medlem i Not Quite och där säljs mina saker i butiken. Jag är även medlem i Tidaholms Litografiska verkstad.

"Att teckna är stort"
Under tre terminer har jag varit anställd av Nordiska Akvarellmuseet i ett projektet "Att teckna är stort" som verkar för att sprida teckning som ett verktyg i undervisningen i alla ämnen. Jag har jobbat med två skolor i Tibro och ser spännande resultat.
akvarellmuseet

Skapande skola
Skapande skola är en möjlighet för skolor att hyra in en professionell kulturarbetare för olika projekt och jag har jobbat på ett flertal skolor i östra Skaraborg.

Gallerier och återförsäljare:

Galleri Sandström, Falköping
Galleri Rita, Göteborg
Plantverkstan, Hjo
Fengers Husrum, Fengersfors
Not Quites Butik Fengersfors.

Besök min ateljé
Göstas gård, Falköpingsvägen 8b
54433 Hjo
Hjo Västra Götalands län

Öppettider:
Ring för besök: 0737 28 15 03. Välkomna!

Utbildning
2000-2001 Anglia University (MfA), Norwich, GB
1997-2000 Cranfield University (BA Hons), Swindon,GB
1987-1988 KV Konstskola, Göteborg..

Medlemskap
SvK, KKV Bohuslän.

Kommentarer på sidan

Kommentera »