Margareta Sunnemar
Hemsida

Margareta Sunnemar

Så länge jag kan minnas har jag skapat, med penna, färg och textil. Det har gett mig tillfredsställelse, glädje och harmoni. Mitt uttryck är abstrakt med balans och struktur, ibland med raka, strukturella former, ibland fritt från raka former. Att söka nya mönster och att inte fastna i inrutade vanor, utan våga se nya utmaningar, är spännande och ger livet fler perspektiv och dimensioner.
Konst är även för mig, kommunikation mellan betraktare och konstnär. Alltid spännande att höra hur andra tänker och vilka associationer som väcks. Det blir på så sätt, många intressanta möten.

Utbildning
I min grundutbildning till lärare, var mina extra val för utökad behörighet, bild och form samt svenska. I bildämnet ingick konsthistoria och olika tekniker, för undervisning. Jag har utvecklat intresset för konst och bild, på kvälls – och sommarkurser i akvarell, olja, kroki, textil och silversmide. Besök på gallerier och konstmuseer har gett mig ytterligare kunskap och inspiration. 2017 avslutade jag lärarjobbet och ägnar mig åt min konst på heltid.

Medlemskap
SvK, Svenska konstnärer, Kkv. Fryken-konstrundan, konstiVÄst

Kommentarer på sidan

Kommentera »