Margareta Sunnemar
HemsidaInstagram

Margareta Sunnemar

Så länge jag kan minnas har jag skapat, med penna, färg och textil. Det har gett mig tillfredsställelse, glädje och harmoni. Mitt uttryck är abstrakt, där jag vill visa spänningen mellan verklighet och abstraktion. Hitta nya mönster och inte fastna i inrutade vanor. Våga se nya utmaningar, är spännande och ger livet fler perspektiv och dimensioner.
Mina konstverk är långa, smala eller kvadratiska på plywood, andra på järnplåtar. Skulpturerna är gjorda av järnband med inslag av kopparbelagd svetstråd.
Konst är även för mig, kommunikation mellan betraktare och konstnär. Alltid spännande att höra hur andra tänker och vilka associationer som väcks. Det blir på så sätt, många intressanta möten.

Utbildning
I min grundutbildning till lärare, var mina extra val för utökad behörighet, bild och form samt svenska. I bildämnet ingick konsthistoria och olika tekniker, för undervisning. Jag har utvecklat intresset för konst och bild, på kvälls – och sommarkurser i akvarell, olja, kroki, textil och silversmide. Besök på gallerier och konstmuseer har gett mig ytterligare kunskap och inspiration. 2017 avslutade jag lärarjobbet och ägnar mig åt min konst på heltid.

Medlemskap
VIP-SvK svenskakonstnarer
Övre Frykens konstrunda,
Konst i Fryksdalen

Kommentarer på sidan

Kommentera »