Britt Berg
Britt Berg

Jag är född och uppväxt i Göteborg på 50 och 60-talet. Utbildade mig till karttekniker och flyttade till Falkenberg, där kärleken fanns. Som högkänslig och medial var uppväxten komplicerad. Jag blev ofta missförstådd och mamma tystade mig. Jag fick höra att jag bara fantiserade och ljög.

Genom idrotten lärde jag mig mental träning och som en röd tråd genom livet har nyfikenheten på hälsa och välmående funnits med. På 80-talet startade jag min friskvårdspraktik. Där inbjöd jag till kurser i "Intuitiv målning". Vi mediterade innan vi målade och jag fascinerades av deltagarnas spännande målningar med tillhörande historia.
En period arbetade jag med barn som upplevt trauman och jag fortbildade mig i bildterapi och emotionell intelligens.
Mitt eget målande startade runt 2000. Jag fick handledning av konstnär Bengt Johansson i Glommen.

Mitt liv har som så många andras kantats av personliga trauman. Smärtsamma naturligtvis men som givit mig insikter som är guld värda. Det fick mig bland annat att skriva en bok som utkom 2019. Titeln är ...ändå talar jag! Den handlar om delar ur mitt liv samt målningar och dikter med budskap. Idag vet jag att jag har en livsuppgift som för mig innebär att försöka få människor att förstå att livet är så mycket större än det vi ser med våra fysiska ögon. Det budskapet har mina målningar och dikter.

Boken kan beställas av mig. Den kostar 200:- plus porto. Finns intresse så kommer jag gärna och föreläser och ställer ut mina målningar.

I mitt konstnärskap är jag inspirerad av livets oändlighet, dess oändliga rikedom och oanade möjligheter. De livserfarenheter jag gjort har fått mitt inre ljus att växa och mitt hjärta att tala. Jag målar i akryl och mina målningar skildrar ofta andra världar och andra livsformer.

Utbildning
Autodidakt
Bildterapi
Kursledare under många år i "intuitiv målning"
Vedic Art lärare.

Medlemskap
Medlem i konstnärsförening
Falkenbergs konstnärsförening.
Konstkvarteret
Bus

Kommentarer på sidan

Kommentera »