Christina D Nilsson
Christina D Nilsson

Christina D Nilsson
Född 1943 i Ydre, Östergötland
Har ritat o målat så länge jag minns.
Men när jag vann en teckningstävling i ”Kamratposten” (var 11-12 år) med en teckning med motiv från hembygden. Det inspirerade!
Samtidigt var pianospelet det stora intresset. Efter realexamen i Tranås så blev det 1962 Musikpedagogiska Institutet i Örebro (ÖMI) nuvarande Örebro Musikhögskola.
Därefter blev det inte mycket tecknande utan musiken tog över. Efter examen 1966 så blev det undervisning i piano i huvudsak.
1972 så fick Pingstkyrkan Örebro en förfrågan från Pingstkyrkan i Madrid om vi, min man Nils-Olov o jag, kunde komma o arbeta med dem. (Vi hade varit i förs i Madrid 1971). I febr. så styrde vi bilen mot Spanien. Det blev 4 mycket intressanta år!
DÄR fick jag användning av mina intressen, kursverksamhet för ungdomar, teckningar för undervisning i barngrupper.
Efter fyra år i Madrid blev vårt nästa arbetsområde Santiago de Chile i församlingen ”Asamblea de Dios”. Här blev mina arbetsuppgifter under fyra år uteslutande körverksamhet och piano- och blockflöjtsunderv. Under de åren så blev vi också föräldrar, ingen tid över för teckning o målning.
Efter ett år i Sverige så gick färden till Honduras. Tills dess hade jag bara jobbat med akvarell. Där fick jag ett par missionärskollegor som målade med olja!
Jag blev fast i ”oljan”. Se’n dess har det bara varit olja.
Efter sex år på Missionsstationen i La Lima blev det åter Sverige under nio år i Örebro, jobbade som pianopedagog i församlingens musikskola. Mycket målande under de åren och några utställningar.
1995 blev det en ny flytt från Sverige. Anledningen var att Nils-Oliv hade en Doctor i Church Ministry, och blev därför inbjuden att jobba i ett undervisningsprogram för Sydamerikas spansktalande.
Det kontoret låg i Lakeland, Fl.
På samma kontor fick jag jobba med bl.a Grafisk Design och framställa kursmaterial i musik.
Under de 12 åren blev det MYCKET målande!
På hösten 2006 flyttade vi, som pensionärer, hem till Örebro. Målandet fortsätter....

Utbildning
Realexamen Tranås 1961
Musikpedagogexamen Örebro 1966

Kommentarer på sidan

Kommentera »