Inger Gidlund
HemsidaFacebookInstagram

Inger Gidlund

Jag heter Inger Gidlund och bor i Vindeln i Västerbotten sedan år 2002. Är född och uppvuxen i Umeå men har också bott i Stockholm samt Uppsalatrakten i totalt 14 år.

Mitt intresse för konst har vuxit fram, främst via Vindelns egna konstutställningar. Det var inte förrän sommaren 2020 som jag började måla själv. Först provade jag akvarell men jag övergick ganska snabbt till akrylmålning, s.k. fluidart. De flesta tavlor jag gör är abstrakta - så betraktaren har sin egen, fria tolkning av vad det föreställer.

Varje sommar har Vindeln en konstutställning i en gammal kvarn som ligger naturskönt alldeles intill Vindelälven - en utställning som pågår i 6 veckor. Det brukar vara ett väldigt populärt utflyktsmål med besökare från hela Sverige! Mer än 15.000 besökare brukar lockas hit varje år (d.v.s. en "normal" sommar utan Corona-pandemi...)! Första sommaren 2020 då Covid -19 pågick, så genomfördes "Konst i kvar'n" ändå - dock i mindre skala, med kortare öppettider och med ett begränsat antal besökare i lokalerna för att minska smittorisken.

Även i år, 2021, arrangerades utställningen under 6 veckor, givetvis med rådande Corona-restriktioner. Där deltog jag under de första tre veckorna med min konst! Många var förundrade över tekniken och de färgstarka tavlorna. Det kändes väldigt roligt att få berätta mer om mina tavlor och om de olika teknikerna inom fluidart. Jag fick även sälja en del, vilket givetvis sporrar mig att fortsätta måla!

Under denna sommar har jag även börjat måla med alkohol ink - än så länge behöver jag träna mer för att kunna lägga ut alster till försäljning.

Jag har ingen ateljé som är öppen för besök men jag har en hemsida där man kan se min konst och jag finns även på Facebook och Instagram.

Utbildning
Autodidakt.

Kommentarer på sidan

Kommentera »