Gunilla Zackari
Gunilla Zackari

Jag målar, har utställningar, håller kurser och föreläser om ikoner i min Ateljé Gunilla Zackari. Ateljén ligger i Hammars backar utanför Ystad med havet i närheten och 4 km från Kåseberga. I ateljén kan du titta och känna på mina klassiska och moderna ikoner. Känna fjällen på fisken gjord i vaxteknik på ikonplatta på temat Under ytan. Här hänger också Vinänglar och Spruttel.
Jag berättar gärna om mitt måleri, om mina ikoner och om den speciella ikontekniken.
När du besöker mig, så passa på att njuta av det vackra landskapet på östra Österlen. Jag är fastboende sedan mer än tio år i den lilla byn Hammar på Österlen. Byn är mest känd för sina natursköna backar mellan havet och slätten. Här kan man vandra längs Skåneleden, sitta och spana ut över havet eller ägna sig åt skärmflygning som en del mer våghalsiga besökare gör. Jag bor i byns äldsta hus med rötter i tidigt 1800-tal med kullerstensgård och stor trädgård med växthus. Jag brukar säga att vi bor i Hammar city.
Varmt välkommen!

Som liten satte min morfar penslar, färger och pannåer i mina händer. Det var så det började. Sedan dess har jag tecknat och målat och varit med att utarbeta material för lärare i ämnet Bild och arbetat som konsulent i Stockholm i ämnet.
Mitt intresse för att måla just ikoner väcktes för många år sedan. Ikonmåleriets speciella metod har jag lärt mig genom kurser i Vadstena, Stockholm och genom specialkurser på Valamo folkhögskolas ikonakademi i finska Karelen. Jag har även gått kvällskurser i kroki.
Sedan många år ställer jag ut i min Ateljé Gunilla Zackari, f.d. Ateljé Mina Ikoner, under påskrundan på Österlen. Jag har deltagit i ett par jurybedömda utställningar och ställt ut runt om på Österlen och i Helsingborg. I Stora Köpinges församlingshus hänger min stora änglaikon ”Bordsbön”.
Jag är medlem i konstgruppen Närskapat i nätverket i Österlen Syd; ÖS.

Kommentarer på sidan

Kommentera »