Carina Ehlers
LinkedinHemsidaTwitterFacebook

Carina Ehlers

Statement - English - please scroll down!

Jag är konstnär och certifierat medium. Ett medium verkar som förmedlare mellan det jordiska och andevärlden. Inom konst refererar det till en artistisk metod där information direkt kommuniceras eller uttrycks via konsten.

Konsten har för mig en djupare mening. Mitt skapande återspeglar visioner bortom den yttre, materiella realiteten. Jag tror att det finns mer utöver det som är synbart för det fysiska ögat, och det är denna intuitiva eller översinnliga del jag använder i mitt visuella bildspråk. Mitt uttryck är ofta sagoinspirerat eller abstrakt, men inspirerat av det jordnära, av livet och personliga erfarenheter. Min önskan är att uttrycka den allmänmänskliga upplevelsen - det som binder oss samman.

Metoder: Jag målar såväl realism som mer abstrakt. Skapandet har tagit sig många olika uttryck över åren, från det skulpturala över fine art till experimentellt måleri. Numera arbetar jag framförallt med akryl, samt olja, men testar gärna nya stilar och målerimedium. Enkaustisk konst, vilket innebär att måla/teckna/forma i bivax med värme var en häftig upptäckt dock fortsätter jag att alternera mellan olika tekniker.

Eftersom jag tycker om att experimentera och utforska nya stilar och pröva nya målerimedium så ser jag mig själv som en autodidakt konstnär. Ständigt försöker jag lära mig själv att hitta nya vägar där färg och form smälter samman med mitt hjärtas innersta önskan.

Född och uppvuxen i Göteborg har jag studerat en tid vid Konstindustriskolan. 1986 hamnade jag i Stockholm tillsammans med make och barn, inom vars län jag fortfarande bor och verkar. Jag har haft utställningar såväl internationellt som i Sverige.

Om du är intresserad av någon tavla kontakta via mejl eller telefon 073 - 5854005 eller ...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

'Visionary artist and spiritualist medium, Carinas artwork explores the link between spirituality and the visible world. Her artwork is internationally acclaimed and found in private collections around the world.

Award-winning artist Carina Ehlers mixes fairy tales, classic romanticism and modern realism. As a practicing psychic medium, she conciders herself to be a channel between the earthly world and the spirit world. Her paintings explore the spirituality and duality of the world as one and the same.

Carina uses oil and beeswax among other materials.'

- Aesthetica Art & Culture magazine June/July 2016

Utbildning
Jag har skolor i min bakgrund men är mest autodidakt

* Konstindustriskolan - 1970-talet med bildhuggarkonst som prio 1, samt olika tekniker inom bild
MedlemskapMina favoritklipp på YouTube

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Lina Forsdahl, 2017-09-10
Grattis Carina ♥ till utmärkelsen:
VECKANS KONSTNÄR!
Din konst är alltid beundransvärt och på topp!
Kramar Lina

 
KommentarKommentar från Anita Elgerot, 2017-09-04
Grattis till att du är Veckans Konstnär! Du gör så spännande konst
 
KommentarKommentar från Dana Ingesson, 2017-09-04
Mycket glad att se dig som veckans konstnär gratulerar🌺🌺🌺
 
KommentarKommentar från Lina F., 2017-08-26
GRATTIS ♥ CARINA Till utmärkelsen "DAGENS BILD" på Svenska konstnärer!
Kram! Lina

 
KommentarKommentar från Lina Forsdahl, 2017-07-13
Grattis Carina till alla internationella framgångar! Bland all din unika & fräcka konst så finns en ny härlig målning på Svenska Konstnärer! Kram. Lina