Kerstin Palmkvist
Kerstin Palmkvist

Jag växte upp på landet utanför Helsingborg. Mitt intresse för att rita och måla var stort redan när jag var barn. Jag påverkades av min mamma som målade blommor på allt. I 14-års åldern fick jag, uppmuntrad av henne, gå min första målarkurs. Sedan försvann målandet under många år. Studier, arbetet som familjeterapeut och egen familj tog upp min tid.
Under 1994 började jag måla igen i Medborgarskolans regi. Efter flera års deltagande där bildade några av oss, år 2003, målargruppen Coloriterna. Gruppen är fortfarande aktiv. Vi träffas en gång per vecka för att måla och ge stöd åt varandra. Vi har även professionell lärare och handledare. Under året har vi flera samlingsutställningar bl a vid påsk. Målargruppen fick 2016 Kävlinge kommuns kulturpris för att vi under många år bidragit till utvecklingen av Kävlinge kommuns kulturliv och gjort konsten tillgänglig för gemene man. Jag målar även i egen ateljé och ställer ut i andra sammanhang.

Idéer till målningar kan jag få när och var som helst. Jag blir oftast inspirerad av naturen och världen runt omkring. I början målade jag av landskap, hus, föremål och försökte få det så likt verkligheten som möjligt. Detta har jag sedan länge övergivit. I stället har konsten blivit mer abstrakt, men väl möjlig att se vad den föreställer. Från att ha målat mycket runda former, gärna i form av blommor, har jag senaste året nästan bara målat fantasirika hus. Jag får inspiration från både gammal och ny bebyggelse. Jag ser något, börjar måla och sedan tar fantasin vid. Min avsikt är att göra en rolig och glad bild, som tilltalar människor. Kanske kan du känna igen dig ibland. Hus symboliserar för mig hem, trygghet men också kreativitet.
Eftersom jag tycker om glada färger har tavlorna hela tiden målats i sådana.
Jag målar i både akryl och olja.
"Chatta", min ungdoms smeknamn, använder jag som signatur på mina tavlor.


Besök min ateljé
Gökblomstervägen 6
24651 Löddeköpinge
Kävlinge Skåne län

Öppettider:
Efter överenskommelse. Tel. 073-3303861; palmkvistkerstin@gmail.com

Utbildning
2012 Trädgårdskonstena historia, LTH
2011 Svensk möbel- och inredningskonst, LTH
1999-2015 Konstnär Susanne Jardeback, KRO
2006, 2007 Konstnär Lena Andersson
1997-1999 Konstnär Mats Rydstern
1994-1996 Konstnär Emanuel Javelid
1959 Konstnär Torsten Hult


Medlemskap
VSKG, Västra Skånes Konstnärsgille
Öppna Sinnen, Nätverk för konst och kultur
Svenska Konstnärsförbundet
Målargruppen Coloriterna

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Nils-Eric Kjelldorff, 2015-12-01
Tack för kommentaren!
Har kollat din hemsida. Mycket nytt, fina målningar.

 
KommentarKommentar från Nan Johansson, 2014-11-04
Tack Kerstin för jag fick vetskap om Din hemsida.
Vad roligt att få se alla Dina alster. Det var många som jag inte sett tidigare. Lika imponerad här som när jag sett dem inne hos Dig eller på Dina konstutställningar.
Bara att önska Dig lycka till med Din fortsatta konstnärliga bana.
Kram
Nan