Tina Närefors
HemsidaFacebook

Tina Närefors

VIP👑
ÅRETS UPPLANDS-BROKONSTNÄR 2017.


Måleriet har blivit mitt liv.

Allt började med att jag studerade flera ämnen, och ett av dom var bild och form, och konsthistoria. Min lärare såg mitt måleri och utryckte sig starkt att jag skulle fortsätta att måla. Sagt och gjort, jag anmälde mig till en kurs och började samtidigt att studera oljemåleri på egen hand, via böcker och andra studier. Har även tagit lektioner hos erkända konstnärer.

Jag målar oftast motiv från naturen, jag gillar ljusa, men lugna färger. Björkar har jag funnit ett eget sätt att avbilda. Björkarna vill jag att betraktaren skall känna att dom nästan vill ta på stammarna (vilket de flesta gör också) Jag är en "RoundCornermålare" vilket innebär att jag målar mina björkar och annat på den speciella Vernissageduken RoundCorner, som ger bilden en ökad effekt för ögat, vid betraktelsen.

Mina blomsterängar vill jag att betraktaren ska känna att han eller hon nästan ligger bland blommorna, för övrigt blir det naturtavlor också, gärna med någon sjö eller något hav i bilden.

När jag vill måla något annat blir det schackpjäser. Dessa kom till i huvudet på mig en natt när jag inte kunde sova. Min schackpjäser svävar och lever sitt eget liv på duken. Många undrar......-Varför i hela friden målar du schackpjäser???
Dels spelade jag spelade schack som barn och upp i vuxen ålder. Schackspel och livet är väldigt lika,stratigi, roller och planering, vinna eller....ja...sådant är livet också...eller hur?

Jag blev vald till "Publikens Favorit" på konstrundan i Upplands-Bro. (Vi var 59 utställare)

Jag har dessutom får utmärkelsen "Årets Upplands-Broare 2010" för att jag är eldsjälen och grundaren till kommunens årliga Konstrunda.

Titta gärna runt bland mina målningar.

Tina Närefors

"EgetGalleri"
Vill man besöka och se mina tavlor i verkligheten, så öppnar jag upp mitt galleri vid avtalat tid.
Kontakta mig via min hemsida.Medlemskap
VIP-SvK- Svenska Konstnärer
Svenska Konstnärsförbundet SK
BUS
Föreningen Konstformer i Upplands-Bro
Konstkvarteret

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Monica, 2017-04-12
trevligt;) grattis!
 
KommentarKommentar från Lina H Forsdahl, 2017-04-11
GRATTIS TILL UTMÄRKELSEN VECKANS KONSTNÄR!

 
KommentarKommentar från Lina H Forsdahl, 2017-04-03
Din galleri är super fin och verkligen njutbar att se! Lina