Bo G Svensson
LinkedinFacebookMySpaceHemsida

Bo G Svensson

Arbetar med video, fotografi och electronica. Till vardags jobbar jag inom den offentliga kulturmiljövården som biträdande länsantikvarie med att vårda och bevara en del av vårt byggda kulturarv; slott, kyrkor, herrgårdar, torp, gårdar, kvarnar, industribyggnader - och många fler kategorier.

AKTUELLT
Juni/juli 2018 - ny fotobok: [ sum-whairz ]. 138 sidor, 30 x 30 cm. Begränsad upplaga om 50 exemplar, numrerad och signerad.

Fria Fotografers Filial Kulturhuset Stadsteatern, feb-april 2018.

Soloutställning på Galleri Korn, Stockholm, 13-19 oktober 2017.

Har under 2017 gjort två nya fotoböcker, DUO och UN|SEEN. Böckerna finns till försäljning via Blurb.

Deltog i utställningen Fria Fotografers Filial på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm den 25 november - 29 januari 2017.

Under våren 2016 lanserades en ny streamingsite för konstfilmer, Videothèque Art Stream med säte i New York. Fem av mina filmer har valts ut av deras kuratorer. Just nu finns ca 200 konstnärer med och omkring 1000 konstfilmer som privatpersoner och företag kan hyra för kortare eller längre tid. Filmerna streamas på allt ifrån mobilskärmar till storbildsskärmar i publika miljöer. Tjänsten finns även som en kanal på Apple TV.

Kortfilmer | Videoverk
Teman för hittills producerade kortfilmer (sjutton stycken) är förhållandet mellan olika urbana livsmiljöer, inre och yttre landskap med människans avtryck i centrum. Egna stillbilder utgör en viktig del i mina filmer; förhållandet mellan det förment stilla och dito rörliga. Jag lockas av att undersöka skillnaden dem emellan.

Har tillsammans med andra gjort film sedan 1970-talet, dvs från tonåren. Ett större projekt utvecklades med stöd av Filmverkstan i Stockholm på 1980-talet, men slutfördes inte.

Kortfilmerna produceras av Pretto film, mitt virtuella bolag för produktion av filmer inom genren Poetic Cinema/personlig film.

Electronica
Filmernas soundscapes gör jag normalt själv, utom bl.a. till filmen Embraced by Time där musiken komponerats av Michael Nyman och är en del ur musiken till filmen Pianot. Filmen Embraced by Time - Remember Us deltog i The Michael Nyman Competition som arrangerades av Shooting People 2009. Min egen filmmusik och soundscapes spelar jag in i egen studio, Studio Monolith.

Fotografi
2012: Deltog i Saatchi Art - 100 Curators 100 Days. Det var den största kurerade webbutställningen med kuratorer från välkända museer och gallerier världen över. Jag deltog med mitt fotografi Strindberg 2012. Det ingick i ett urval gjort av Peter MacGill, President Pace/MacGill Gallery, New York.

2012 var ju även Strindbergsåret i Sverige. Min hemsida, med ett särskilt avsnitt med fiktiva texter kring Strindbergs arbete, deltog i detta firande och med Kulturrådets officiella logotyp för jubileumsåret.

För den som vill köpa signerade fotografier i liten upplaga, maila mig för information om möjliga format och val av papper. Försäljning sker även via Saatchi Art.

Böcker
För köp av mina böcker, besök min hemsida för mer information.

Kortfilmer | Videoverk i urval

2017
Metaphor I - VIII (post-production).

2015/2016
Pickup | Tracks, fortsatt arbete vår och sommar. Trailer 1-5 finns att se på Vimeo.

2014
Pickup | Tracks, under produktion hösten 2014

2013
Acid Rain (5 minuter)
The Nocturnal Soundscape Of The Nightingale Forebodes Yet Another Dawn (22 minuter)

2012-2013
Time Bells
Pickup | Tracks (förproduktion)
Dialogue for Two Apparatus (förpoduktion)

2011
Omärkligt skiftar vardagen ansikte (8 minuter)
(English title: Imperceptibly Shifts Everyday Life its Face)
Falling (9 minuter)

2010
Did You See That Bird? (10 minuter)
Nature Through Urban Life (6 minuter)
Travel Mindscape Triptych (14 minuter)

2009
Stockholm | London Noise (3 minuter)
Watchtower (7 minuter)
Man ? Nature (compilation of Water and Urban People) (12 minuter)
Embraced by Time – Remember Us (8 minuter)

2008
Urban People (3 minuter)
Water (6 minuter)
Urban Etude (3 minuter)
One Way Elevator (3 minuter)

2007
Vogler’s Dream (1 minut)

Utbildning
Akademiker, utbildad inom humaniora. Fil. kand. 1983 vid Stockholms universitet. Påbyggnadslinje Kulturmiljövård 1986, Stockholms universitet. Yrkesverksam inom dessa ämnen sedan 1980.

Medlemskap
Shooting People. The world's independent filmmaking community
Art Channel
Saatchi Art
Vimeo
Art Net
YouTube - The Offcial Pretto film Channel
IMDb - The Internet Movie Database
Soundcloud

Mina favoritklipp på YouTube

Kommentarer på sidan

Kommentera »

KommentarKommentar från Lina Forsdahl, 2017-07-05
Det är alltid kul att få se dina filmer samt otroligt spännande & fina bilder i svartvitt. Men den senaste i färg var absolut en av dem på topp. Lina
 
KommentarKommentar från Dana Ingesson, 2017-05-07
Dina bilder är underbara, mycket känsla och enormt stor proffsighet. Svårt att välja favoriten. Tusen tack för dina ord på bloggen det värmde djupt i hjärtat.
 
KommentarKommentar från Christina Hagberg, 2017-03-27
Har haft en nostalgisk resa genom Sthlm via dina fina bilder..
 
KommentarKommentar från Lina Halina Forsdahl, 2016-09-13

Precis nu då jag fascinerats av dina foton och film, så blev du utvald till VECKANS KONSTNÄR - GRATTIS! Lina

 
KommentarKommentar från Roy Svensson, 2013-08-22
Du har mycket bra blick för miljöer och ser sådan som är svårt att upptäcka för ett otränat öga. TACK för ett du visar så många fina och intressanta bilder.