Margareta Dahlin
2017-03-27 12:39   Kommentera »
Cyklar, cyklar, cyklar!
Jag fick ett erbjudande jag inte kunde motstå - att ställa ut på ett museum nära mig! Ett museum med gamla skönheter i plåt, några över 100 år gamla! Motorcyklar! MC Collection som ligger vid Edsbergs slott och Edsvik Art deltager i Sollentuna Kulturhelg 21-23 april, och eftersom jag målar folk på hjul ... Ska bli roligt, så jag tar med min egen Tour d'Art och drar in i kaféet i museet med den.

Motorcyklar finns alltid med i de stora proffsloppen i Europa, för service och dokumentation.

Den som vill beundra de gamla fina designerna av motorcyklar, som verkligen kan vara personligheter, kan passa på att bese museet. T ex. Husqvarnas modell från tidigt 1900-tal finns att se, den har både drivrem OCH kedja!

I början verkade motorcyklar mest ha gjorts för transport av ordonnanser och präster och läkare på landsbygden, men blivit mer och mer strömlinjeformade. Nyare modeller liknar mer stora skalbaggar med en annan skalbagge som kör, för hjälmar och glasögon ser helt annorlunda ut nu.

Välkommen till mig och andra konstnärer i Sollentuna i april! Ateljéerna hos de andra är öppna bara lör-sön, med det är Kulturnatt i Sollentuna redan fredagen 21 april och öppet på utställningarna uppe på Stallbacken vid Edsbergs slott! Jag finns i alla fall på MC Collection och kan bjuda på en karamell ur en fin plåtburk med en motorcykel på redan fredag kväll;-) Och pappersbroschyren med karta finns att få till de andra konstnärerna också då! Välkommen!
Länk till museet > http://mc-collection.com/
     

Facebook Twitter MySpace rss