Margareta Dahlin
2019-04-22 14:49   Kommentera »
Våren kommer med jättesprång ...
... och konstrundorna står som spön i backen. Eftersom jag i år inte själv deltar passade jag att åka runt och titta på hur andra gör. Men varför ska alla klämma in sig i APRIL? Det vore roligt med en i september eller oktober ibland. Vädret kan ju vara precis lika oförutsägbart!

Den 30-mars-1 april - Lidingös konstrunda hade sin samlingsutställning längst ut på ön, på Elfviks gård, två veckor före Påsk. Väldigt trevligt med konst och lantbruk, med fin påsktupp i plåt och granna trasor som fjädrar mitt på gårdsplanen och riktiga tuppar och höns strax bredvid.
Tre konstnärer visade sina verk i en mycket annorlunda miljö - det urstädade höloftet! Men effekten blev fin, med tavlor som "svävade" mot mörk bakgrund. Fiffigt tänkt med hängningen! Se bilder.

6-7 april - Sollentunas Konstronda, den traditionella sedan 20 år, blev nästa helgs konstmarathon. Nej, man hinner inte runt till alla, men kartan man får underlättar ju, och eftersom ofta sådana här evenemang ofta har egen hemsida, går det bra att planera sin egen rutt. Roligt träffa sina konstnärskollegor, både gamla och nya! Rekommenderas varmt för man blir inspirerad själv till egna idéer och utföranden. Eller kombinationer! Och jag som gärna målar höns lär hitta nya modeller på Elfvik på Lidingö. ;-)

Glad fortsättning på våren och snart är det sommarväder igen! Idéerna kanske kan bli verklighet då (^.^)
       

Facebook Twitter MySpace rss