Margareta Dahlin
2021-04-10 18:56   Kommentera »
Vårljus och penslarna får dansa igen!
Det är kul att få uppdrag, och specialmotiv som är tänkt att bli en present till någon. Plötsligt så händer det, heter det ju!

Jag som understundom målar cyklister i full fart, har fått ett uppdrag, med foton att titta på av en speciell person på cykel som snart fyller år.
Däribland finns några som fått mig att leta fram min gamla W&N målarlåda och alla bra penslar och tjockt akvarellpapper igen. 600grams! Takterna sitter i, och det känns bra!

Akvarellfärgerna börjar ingå vänskap med papperet efter att de får torka, och känns "levande". Det är plötsligt roligt att måla igen!
Bilden blir kanske som jag vill ha den till slut!

Annars sysslar jag mest med fotografering, och det är också roligt, och det är fantastiskt vad gamla lärdomar från Konstfackstiden sitter i! Komposition, bildbeskärning redan i kameran, ljus, skugga, osv.

Här är några motiv med roliga citrusfrukter från Spanien och Italien, från våra adopterade träd där. Direkt från odlaren och trädet till oss! Mycket goda! Organic / Kravodlade! Marmelad från "egna" träd! Inte dumt! ;-)

Glad Vår!
       

Facebook Twitter MySpace rss