Margareta Dahlin
2021-04-24 14:42   Kommentera »
Uppdraget slutfört till belåtenhet!
Det är alltid lika mycket tänkande och funderande inför ett vitt papper och en idé i huvudet, även om man fått en bild att titta på! Så blev det även inför uppdraget att måla ett födelsedagsbarn i full fart på cykel.

Hmmm, skulle jag teckna eller måla? Akvarellpennor? Akvarellkritor? Färgpennor? Vanliga Winsor & Newton-lådan som hängt med från Konstfackstiden, men fyllts på då och då, och de där nya stora kopparna i reservlådan med "min" färgtonskala? Tjockaste fina penslarna förstås.

Beslöt att mjuka upp med en pennteckning och sedan ta fint tjockt akvarellpapper och måla direkt, bara skissa dit cyklisten först.

Pennteckningen behövde ju inte torka så den gick rätt fort, men akvarellen måste ju torka mellan varven,så den tog en dryg vecka att fundera vidare på hur.

Resultaten bifogas. Beställaren är glad och nöjd och nu hinner tavlorna bli färdiga före födelsedagen, och det känns bra.

Att kunna glädja sina vänner med sitt sätt att måla, är ett av livets guldkanter! Och det var viktigt att det SKULLE vara på mitt vanliga fläckiga kluddvis!

DET känns faktiskt trevligt att då kallas för "målarkludd"!;-)
   

Facebook Twitter MySpace rss