«    April 2024    »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 


Arkiv
DRÖMMAR – EN VERKLIGHET »
MOD - Tror du att sagor och fantasier spelar någon roll? »
Eva Wirén
2017-10-22 14:10   Kommentera »
MOD - Tror du att sagor och fantasier spelar någon roll?
Denna målning började som en inspiration av Arktis, fjällvärlden och isbreerna i Norge. Vattnet och färgen i symbios har flödat på samma sätt som isen smälter vid glaciärerna.

Samma morgon som USAs presidentval avgjordes, var det tänkt att jag skulle lägga sista handen vid tavlan. När jag kommer till Ateljen ser jag bara ett pulserande jordehjärta svårt ansträngt av människans ego så fick den avslutas färgad av den verklighet vi verkar i.

Tankar om MOD, vem man är och vad man har för kompass, blir extra viktiga i brytningstider. Vågar jag visa vem jag är? Tror jag på min egen kraft? Är jag tillräckligt viktig för att jag ska våga slåss för det jag tror på? Vem lyssnar jag på och hur lätt kan jag låta påverkas i mina värderingar?

En klok kvinna lindade in dessa funderingar vackert för att skapa trygga kloka barn som sedan kunde bli vuxna. Här är ett urklipp ur....

Bröderna Lejonhjärta, Astrid Lindgren
Om alla vore som du då skulle ju ondskan få regera i all evinerlighet! (Orvar till Jonatan)
Om alla vore som Jonatan, så skulle det inte finna någon ondska.” (Skorpan till Orvar)
----------
Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort
--------
Skorpan Lejonhjärta, sa Jonathan, är du rädd?Nej...jo, jag är rädd! Men jag gör det ändå, Jonatan, jag gör det nu...nu...och sen blir jag aldrig mera rädd.

Facebook Twitter MySpace