Margareta Sunnemar
2020-11-15 18:51   Kommentera »
Apropå randiga tavlor!
Blogg i mitten av november
Idag la jag till ett par randiga tavlor på galleriet. Det var 25 år sedan jag gjorde dem. Inspirationen till dessa kom efter en sommarkurs på Valands konstskola. En av lärarna lärde oss noggrannhet, genomtänkta uttryck och olika tekniker.
Vidare att brodera fritt efter en bild man hade gjort i akvarell, eller hur man bygger upp en bild för tygtryck och olika sätt att utföra dessa. Allt var roligt och engagerande och om man ville, fick man vara på skolan även kvällstid och fortsätta göra fler konstverk! Vi var några som stannade kvar länge och njöt av att få skapa.
När jag nu skriver om det, kommer jag ihåg dessa starka minnen. Just den kursen var 1977, så det var några år sedan. Men det man lärt sig byggs på och påverkar en och genom allt annat man gör fortsättningsvis. Andra delar i mitt textila intresse var att väva mattor och från den samiska kulturen fascinerades jag av deras vackra vävda ranor.
Just så kom dessa randiga tavlor till ca 20 år senare. Jag tyckte det var bra att skriva om det, för jag tänkte igenom vad det var som var bakgrunden till att jag gjorde just dem.
De gav mig en harmonisk känsla av naturen, med berg och sjöar och när dagen övergår i afton.

Facebook Twitter MySpace rss