Margareta Sunnemar
2021-02-03 19:36   Kommentera »
"Ta tid"

Februariblogg

”Ta tid”
Gemenskap runt alla konstnärliga uttryck…. Ett av barnbarnen fyller två och hans pappa sa, - han gillar Babblarna, mamma kan du virka?
Ja, nu är de klara, alla sex och det gamla Lundbydockskåpet har blivit uppdaterat. Eftersom jag arbetat med språkutveckling för barn så hoppas jag på att det blir utvecklande med det jag tillverkat. Vi, barn, barnbarnen och vi, har ju inte träffats så mycket på sista tiden, p.g.a. pandemin och tid har jag i massor. Angående tid, så finns det så många uttryck, till exempel ”ta tid”. Som om det är något som stjäls, tas, från vad…? Att få ha så roligt som jag har haft med detta skapande, som blev något annat, än de andra konstnärliga verken som riktar sig till en annan publik, var något, jag inte visste att jag skulle göra när månaden januari började.

Att man överhuvudtaget tänker på tid, har jag funderat på en del. När jag jobbade som lärare, var ju förberedelserna så roliga och engagerande att tidsaspekten inte fick sätta ”käppar i hjulet” för glädjen som låg i att skapa förutsättningar för lärande. Hur är det i andra kulturer? Pratar man om att saker får ”ta tid”? Finns andra sätt att tänka? Jag vet att man skiljer på den monokroniska respektive den med polykronisk tidsuppfattning. Hur blir det i kulturmöten mellan personer som har de olika uppfattningarna? Intressant att fördjupa sig i. Dessutom, när man själv upplever att man kanhända befinner sig i båda världarna, är frågan: - Förlorar man kreativitet och spontanitet om man bara lever i den ena? Nåväl utan att utveckla detta mer, har jag haft väldigt roligt med detta projekt med kanske en polykronisk tidsuppfattning.


Facebook Twitter MySpace rss