Margareta Sunnemar
2021-03-01 20:08   Kommentera »
Mars 2021

Kultur
Det jag ser fram emot denna månad är en separatutställning på galleri Ekdahl i Karlstad.
Årets ”Övre Frykens konstrunda”, är inställd i år också p. g. a Corona läget, så denna möjlighet är mycket spännande! Det är så inspirerande att få nya bekantskaper bland de som har ett konstintresse.

Jag har tidigare skrivit om att konst är kommunikation och det tycker jag stämmer i allra högsta grad. På en utställning kommer även olika samtalsämnen upp. Det kan vara träffar med från början helt okända personer, som man efter en stund har ett djupt intressant samtal med.
Träffar som blir till inspiration och inblick i olika livsbetingelser och tankar.

Konst och övrig kultur spelar stor roll för människor. Under året har många längtat efter att få uppleva kultur på olika sätt. Det är energigivande att få se och uppleva hur aktörer ger av sig själva, sitt engagemang, sin humor och som låtit sina skickligheter i samklang med ett auditorium visas. Att uppleva andras gåvor och bara njuta av det man hör och ser, upplevs av många som befriande och avkopplande.

Ofta är det konst och övrig kultur som ligger steget före till nytänkande för kläder såväl som arkitektur, möbler och övrig utsmyckning. Liksom teater, litteratur och musik får oss att tänka till angående fördomar och kulturella strömningar.

Kanhända gör det oss klokare och mer vidsynta!


Facebook Twitter MySpace rss