Margareta Sunnemar
2021-04-02 07:06   Kommentera »
Vårfilosofi i april
Så inspirerande med utställningen ”Eufori” på Galleri Ekdahl, i Karlstad! När man p.g.a. pandemin inte träffat så många människor och nu få denna möjlighet och att få höra positiva stärkande kommentarer.
Våren är nu i antågande och på Fryken samlas vackra isflak vid strandkanten, som lyser vackert i solskenet. Vi har fått första vaccinationssprutan och det var mycket välkommet.
Påskhelgen är här med sitt hoppfulla budskap och det är fint att ta emot allt det ljusa. Första doppet är taget, där isen precis blivit vatten.
Allt detta ger kraft och energi till nya skapelser. En positiv del i spåren av pandemin har varit att i mycket lugn, processa idéer, att tänka dem, visualisera och ge dem utrymme. För som jag skrivit om i tidigare bloggar, vill jag inte fastna i gamla spår, utan ge mig själv nya mönster.
Jag ruvar på nya metallidéer och någon äldre idéskiss som väntat på sin tur.
Det är ett stilistiskt vackert språk Karin Boye har i sin kända dikt om att det gör ont när knoppar brister. - Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Jag vill skriva om skiftet mellan vinter och vår med positivt anslag. Det är ett stilistiskt vackert språk hon ar i sin dikt, men jag vill vända skiftet mot förväntan, spänning, skaparkraft och att vara öppen för att uppleva naturens pånyttfödelse. Tar till mig det, känner tacksamhet och inte minst, eufori.


Facebook Twitter MySpace rss 

KommentarKommentar från Lena, 2021-04-15
Bra skrivet!