Margareta Sunnemar
2022-02-05 18:09   Kommentera »
Blogg i februari 2022
Nu kommer jag att ha minnena med mig och styrkan från allt det goda trevliga vi haft tillsammans. Så slutade jag min förra blogg. De goda samtalen med familj och vänner behövs för att få perspektiv och ömsesidiga bearbetningar av sorgen. Under tiden går livet vidare, fast det är svårt att förstå att allt kan ändras så fort.
Nya händelser inom konstvärlden står för dörren. Planering inför sommarens kyrkoutställningar och konstrundan runt Fryken i Påsk.
Från mitten av juli t.o.m. kulturveckan i augusti är det konstutställningar i Sunne kommuns fem kyrkor. Det är konstnärer i Fryksdalen som är utställare. Vad kommer att passa in, hur möter den nya konsten den befintliga konsten? Vilket budskap kommer vi att förmedla? Vilka tankar dyker upp hos var och en under tiden. Hela människans livssituation med de händelser som livet erbjuder, ihop med kyrkans kärleksbudskap är spännande att visualisera. Minst lika spännande är att få se och höra hur allt tas emot av besökarna.
Konstrundan runt Fryken i påsk är ju också så inspirerande för oss alla som är med. Det har ju av kända skäl varit uppehåll i två år. Många gör en utflykt i påsktiden i de oerhört vackra omgivningarna runt Fryken och besöker konstnärerna i deras ateljéer, för att få inspiration och kanske köpa något nytt att pryda sina hem med. Det är många som träffar varandra under ateljebesöken hos konstnärerna och det är ju en ytterligare dimension till den roliga utflykten.
Facebook Twitter MySpace rss