Margareta Sunnemar
2022-03-04 10:12   Kommentera »
Skapandet är läkande
Mars –2022
Nu har mars månad börjat och världen är skakig med det förfärliga kriget i Ukraina. Även det en otänkbar situation för en tid sedan. Hur hanterar man allt detta? Det blir en djup påverkan. Finns något som ger hopp? Man ser att människor i olika länder öppnar sina hem och på olika sätt tar emot flyktingar och ett Europa som samarbetar!
Ute skiner solen, det är vackert. På sjön är det endast en liten krusning. Strax ska det bli en promenad utefter Fryken, en promenad för inspiration från naturen i ett idylliskt landskap. I oktober skrev jag om ”att måla är konsten att påverka själen genom ögonens förmedling”. Då var situationen helt annorlunda, utan sorg. Kan skapandet lätta upp stämningen och bli till en läkande kraft, tillsammans med alla vänners fina värmande ord och att inget kan mig skilja från Guds kärlek. Idag återstår det att se om ögonens förmedling kommer att påverka själen med måleriet.
I kväll ska jag träffa några konstvänner för att teckna tillsammans. Just det att ibland vara i en grupp och skapa är inspirerande för ett annars individuellt skapande. Det är en annan aspekt på att skapandet är läkande, att ibland skapa tillsammans med andra, det också, en själslig dimension.Facebook Twitter MySpace rss