Margareta Sunnemar
2022-07-01 16:49   Kommentera »
Klart för rundtur till Sunne kommuns vackra kyrkor
Juli 2022

Alla 70 konstverken är nu placerade i Sunne kommuns fem kyrkor! Avsikten var att visa att skapelsen fortsätter även med konsten. Det har varit ett stort arbete på många sätt och vi i projektgruppen har haft fullt upp och att jobba tillsammans med något så positivt har berikat vår gemenskap, dels med varandra, även med kyrkans personal.
Nu är allt arbetet klart och det är bara att önska att många får ta del av konsten. Det finns möjligheter att skriva om vad man fått för tankar när man sett utställningarna. Spännande för oss att läsa sedan.
Att ordna andra konstnärers konst, att se hur de tänkt och fått sin idé att bli visuell, var de skulle placeras utan spikar, med ibland ståltråd runt lampetter och andra utsmyckningar, har varit så engagerande.
Nu är det paus från vårt jobb, vernissagerna är på söndag den 3 juli och många kommer att se hur den nya konsten möter den gamla. Det är förutom många gudstjänster, musikevenemang, författarbesök, pilgrimsvandringar etc. som avslutas med andakt i kyrkorna. Kanske konsten kan berika dessa stunder och låta nya idéer och tankar växa fram.


Logo
Om du vill lyssna på: Radio Fryksdalen webbradio
Fryksände pastorats närradio
Sändes: 2022-06-09 18:00

Facebook Twitter MySpace rss