Margareta Sunnemar
2022-08-07 16:40   Kommentera »
Sunne kulturvecka
Augusti 2022
Idag avslutades kyrkoutställningarna och som jag skrev i julibloggen, så har konsten berikat det olika evenemangen som har varit i kyrkorna denna sommar.
Igår kväll var det en fantastisk konsert med Christina 15 år som spelade violin och ackompanjerades av sin mamma Katarina Heike på piano, en stor musikupplevelse
Häromkvällen författarbesök av Sara Lövestam, en välbesökt kväll med denna unika begåvning, inte bara en excellent författare utan dessutom en estradör av stora mått.
Allt detta, som inslag i Sunne kulturvecka, som anordnas varje år, med många olika kulturevenemang och utdelning av Selma Lagerlöfs litteraturpris, som i år gick till Inger Edelfeldt. ”För sitt mångsidiga författarskap och stilbildande insatser inom ungdomsroman, novellkonst och serieroman. Hon har inspirerats av sagan, myten och mystiken i sin förståelse av att vara människa och hon delar Selmas känsla för det andliga i människotillvaron”.
Ja, så är det att bo i Värmland med all kultur som finns här, det är ett rikt kulturliv, även när det inte är kulturvecka.


Facebook Twitter MySpace rss