Margareta Sunnemar
2022-12-01 13:02   Kommentera »
Svindlande äventyr
December 2022

Angående sommarens kyrkoutställningar, ”Skapelsen fortsätter” så berättade jag för några vänner i Mölndal om dem och det resulterade i att jag blev inbjuden till Bifrostkyrkan under deras skaparvecka för att berätta om hur det var och om min konst.

Jag hade med några av mina verk och berättade om ”skapelsen fortsätter” om utifrån dem. Den första jag berättade om var ”Atomdans”, hur skapelsen fortsätter i rymden etc. och hur Moses tog emot instruktioner från Gud hur templet skulle se ut. Hur kunde han förstå vad Gud sa?
Hur kan vi ta emot vad Gud säger till oss? Hur tar vi bort det som ligger i vägen för att kunna lyssna?
Jag tänker på olika tillkortakommanden, konflikter, bekymmer etc. I den kyrkan fanns ett kors med stora stenar i en korg bredvid. Man kunde där ta en sten för varje bekymmer och lägga ner den vid korset för att på så sätt göra en fysisk handling, sätta ord på problemet och tacka för att Jesus tagit på sig bekymret i vårt ställe. Så att vi kan i stället kan gå vidare mot nya mål i livet.
se bild "Atomdans"

….Kanske mot ”Svindlande” äventyr som jag kallar denna skulptur. Som jag skrivit om tidigare, att inte fastna i inrutade vanor utan ge sig nya mönster och upplevelser och ta emot vad livet vill ge.
se bild "Svindlande"

Det var något av det jag berättade och bilder på några av mina verk som jag hade fyllt min bil med. Allt var ett äventyr för mig, att få vara med om dessa spännande dagar och träffa så många trevliga människor och få så många berikande samtal och upplevelser. Ett svindlande äventyr för mig.
Tack till Bifrostkyrkan i Mölndal.


 

Facebook Twitter MySpace rss