Margareta Sunnemar
2023-05-01 01:16   Kommentera »
Ny klocka
Majblogg -23
Med god hjälp….. beställde jag en ny Apple Watch. Det är en säkerhet som gör att jag kan ringa med klockan som jag har på armen ifall inte telefonen är i närheten eller för att se olika data om hur jag mår! Med en sån klocka kan man se om man har förmaksflimmer, vilken syre nivå man har i blodet, information om puls, steg inomhus/utomhus och väldigt mycket annat. Om det är dags att stå upp, vila eller röra på sig.
Alltså väldigt nyttiga saker😉. Klockan kom, jag öppnade paketet, satte på det fina bandet ….efter några försök gick det bra. Jag läste information noga, lärde mig att knappen på sidan heter krona etc. Nu skulle jag sätta på den. Helt svart…. Försökte, läste instruktionerna… inget hände. Letade upp support, ringde, en trevlig kille försökte hjälpa mig, vi tog hj av FaceTime, men han konstaterade att det måste vara något fel på klockan så det var bäst jag skickade den tillbaka. Jag hade även försökt ladda, det var lite konstigt att sätta i sladden…. Men inget hände. Jag mejlade företaget och skulle jag skicka med alla mejlen skulle ni förstå att de var som god dag yxskaft. Företaget hade ingen telefon det gick alltså inte att prata med företaget. De hade i sin tur köpt från grannlandet vars språk jag hade svårt att förstå, när jag till slut hittade ett telefonnummer som jag ringde! Jag kom alltså inte fram till någon att prata med, jag kom inte förbi alla siffror man skulle trycka på för att komma fram till någon.
Jag hade dock kommit på hur jag skulle göra för att pausa betalningen. Nu hade jag alltså förklarat via mejl att jag inte ville ha den här klockan eftersom den inte fungerade. Ofta kollade jag om de hade tagit bort betalningen, för de hade meddelat att de fått tillbaka klockan. Det hade inte skett.
Rätt som det var fick jag meddelande om att jag hade ett paket att hämta i affären… ett mejl kom också att de inte hittat något fel, därför skickat den tillbaka till mig. Pust.
Jag var ju tvungen att hämta ut den.
Då tog jag med det oöppnade paketet till en affär som säljer och lagar sådana prylar. En mycket vänlig expedit hjälpte mig och den skulle alltså uppdateras först m hj av min iPhone. Så det gjorde han åt mig. Vi började kl 11 och hela tiden sa telefonen att den var klar om ca 20 min, återkommande. Snart var det dags för lunchpaus för expediten, klockan var då ett. Jag skulle komma tillbaka om 40 min. Jag kom tillbaka, men då hade laddningen gått ur, så det var dags att ladda, då satte den igång med uppdateringen igen, så, strax före kl 15, var den klar.
Under tiden hade jag sett ut några saker att köpa, eftersom han så snällt hade hjälpt mig. Han fick betalt förstås för jobbet, men inte i proportion till jobbet han lagt ner.
Nästa dag skulle jag på en dagstur och märkte att det fanns ingen laddning kvar på klockan och hur jag än försökte med sladden fick jag inte det hela att fungera, var det något fel på kopplingen🤔. Jag gick in i affären igen och då var det alltså fel sladd…. Jag hade en USB sladd… men det här skulle vare en USB C. Hur skull jag kunna veta det? Nåväl jag köpte en sådan sladd och skulle jag nu behöva byta bil också, för i bilen fanns ju bara en för USB laddning…. Det skulle jag alltså inte behöva, för jag kunde köpa en laddare att sätta i cigarettuttaget som hade laddningsmöjlighet för båda USB kontakterna.
Nu kunde resan fortsätta, med dessa nya insikter.
Jag vårdar nu klockan ömt, laddar den och lägger den i omklädningsrummets skåp när jag ska simma för jag vill inte riskera att den tappas eller går sönder. Jag vet redan hur många kalorier som går åt för den sträckan jag simmar, annars tål den vatten såklart. Jag har inget fel på hjärta eller syreupptagning, så det är ju skönt att veta jag är frisk. Men man blir ju äldre och det är ju en säkerhet att veta att jag är nåbar och att jag kan nå någon om något, mot all förmodan, skulle hända.

Jag hade mycket hellre gått in i en affär och köpt en klocka.

Det är massor med nytt att sätta sig in i med den nya tekniken, jag får verkligen anstränga mig!
Mänsklighetens intelligens halkar efter pga teknikens utveckling hävdar Ulf Danielsson, professor i teknisk fysik. Hmm undrar det ja 🤔


Facebook Twitter MySpace rss