«    Maj 2022    »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv
Hägrar och Capitolium »
Ulla Bolin
2021-01-13 17:06   Kommentera »
Hägrar och Capitolium
Hägrar och Capitolium
Ja det är värst vad det händer mycket ute i stora världen! stormningen av Capitolium i USA var ett lågvattenmärke för Trump och för demokratin i USA! Dessutom var det ju 145 kongressledamoter som röstade mot att Biden vunnit!
Jag blev verkligen chockad och ledsen då jag såg stormningen och hur pöbeln kunde bära sig åt! och inte blev jag mindre chockad då så många kongressledamoter röstade mot Biden i det som bara skulle vara en cerimoniell affär. Jag hade kanske förväntat mig mer av de som blivit valda till kongressen! Lite vett förväntas de väl ha?
Sorgligt var det och jag blir förskräckt då jag inser hur lättpåverkade människor är och hur lite de tänker själva! Visserligen har jag ingen högre uppfattning om bildningsnivån i USA men nog trodde man dom var lite mer rädda om demokratin! Återstår att se vad som händer i Europa nu då det är val i Tyskland och flera andra länder, står demokratin pall för trycket från extrema grupper?
Vi får hoppas på det.
Jag själv gör som strutsen sticker huvudet i sanden / måleriet och drar mig tillbaka till min lilla värld. Visserligen tror jag på att " Den som tiger, han samtycker" så det gäller att våga säga sin mening!
Jag har i alla fall ägnat mig åt mina ägretthägrar som jag träffat på vid Gyllebosjön. Mäkta glad över att ha fått se sådana stora vackra fåglar. Fjärde dagen tyckte jagatt jag var tvungen att gå hem och försöka måla dom. Det blev den första av målningarna med de två som ser ut som hägrar. Dock inte någon sjö bakom utan det blev de blöta " röda" boklöven som fick vara bakgrund. Inte speciellt nöjd var jag med denna målning så jag började om med en lite större duk 100 x 100 cm och satt dit fåglarna i högra hörnet. Målade dom vita som dom borde ha varit men eftersom bakgrunden åter blev rödaktig och jag gillade min bakgrund och fåglarna som vita dominerade alltför mycket, så målade jag dom blå. Inte heller det blev bra så avslutningsvis blev dom röda. Målningen blev fåglar i rött. Inte fasen kan man se att det är hägrar men det gör ju inget. Björn, min man tycker varken om den första eller den andra målningen, dvs han klagar och tycker inte längre att man kan se att det är en Ulla Bolin målning! de nya av mina menar han kan vem som helst måla. Ja kanske är det så, kanske inte, men hur som helst så är det ju ändå jag som målat och jag kan ju inte stanna upp i min utveckling och fortsätta måla som jag alltid har gjort! Nej det är bara att måla på och så får jag väl se var det slutar.
Vi fick tillbaka det andra provexemplaret av vår barnbok från tryckeriet i torsdags och nu har vi godkänt den. Bilderna var mycket bättre men jag var inte nöjd med framsidan eller baksidan, om man betalar för layout så förväntar jag mig lite proffsigt arbete! Men Catharina och Björn tyckte jag fick ge mig, så nu hoppas vi boken kommer till veckan. Men inga bilder från den i denna blogg.
Ha det bra och lev väl!
 

Facebook Twitter MySpace