«    Juni 2024    »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Arkiv
»
»
Firenze Biennale 2011 »
Angående arbetslösheten ... »
Heterosexuell !? »
Cicily Elenor Bäckström
2011-09-22 09:39   Kommentera »
Angående arbetslösheten ...
Svar på artikel om den skenande arbetslösheten, i Snusedal Socken Veckoblad:

Håller fullständigt med föregående debattinläggare, något måste GÖRAS !!!
Har under en längre tid grunnat på problemet och kommit fram till följande; om samtliga arbetslösa får plats på Arbetsförmedlingen kommer enligt mitt förmenande följande scenario att inträffa:
Arbetsförmedlingen är ju en lugn och harmonisk arbetsplats där ingen stress förekommer, stämningen blir kamratlig och gemytet sprider sig som en varm goosefilt över kontorslokalerna. Vänskapsband kommer att knytas vilket medför att de sannolikt kommer att vilja umgås på fritiden. Då kan vem som helst som läser detta inse att chips-korv-och- öl åtgången blir avsevärt högre än innan. Snusidalsbryggeriet ökar sina volymer och Estronella Pärpresseri inser att chipsmaskinerna måste öka hastigheten och dubblerar skiftgången, samtliga pärpressare går nu i 28-timmarsskift och har lovat ledningen att avstå från sommarsemestern. Korvgubben nere på hörnet får anställa fem personer som servar nattflanerarna, som sakta går genom stan hem i natten från sina nyvunna arbetskamrater.
Arbetsfönedringens ansvarige inser nu att lokalerna är på tok för små. Planer på nybygge tar form och snart är nyanställda byggnadsarbetare i full gång med att uppföra ett monument värdig devisen; ARBETE ÅT ALLA !!! Nu inträffar det att bandsågs- och vattenpassbrist uppstår, verktygsfabrikanterna går på knä för att hinna leverera arbetsredskapen i tid. Maskinerna går för högtryck och svetten lackar.
Nu inträffar det som egentligen inte borde få ske, men skam den som ger sig, huvudsaken att produktionen rusar och sekinerna strömmar in; arbetsförmedlingstjänstemännen blir trots skrytbygge i mastodontformat, stressade som hönsstackare i trångtrånga burar och börjar angripa gemen som rätas ut till metallpinnar. Gemtillverkaren, tidigare Office(r) vid staben snappar genast upp behovet och ger Arbetsförmedlingen stora rabatter på pallköp av gem.
Min goda vän arbetsmiljöexperten Ejvorus Briiserius varnade för ytterligare arbetsplatsproblem på AF, kontentan av det hela blir trots allt positiv för ekonomin. Arbetsförmedlingstjänstemännen som nöter byxbakarna dagen lång och tröjärmsarmbågarna ger Teko-Industrin en skjuts framåt och Astras aktier rusar i höjden när nervlugnande och orosdämpande piller måste fram å det snaraste. Listan på utvecklingsfrämjande åtgärder kan bli hur lång som helst, konjunkturbarometern skjuter i höjden och lyckan blir total !!!
Som Ni kan ser finns lösningen bara bakom hörnet, det gäller bara att ta krafttag och räta på ryggen.

Cicily E Bäckström, Flygande Freelansreporter, Snusidal Socken Veckoblad
Facebook Twitter MySpace rss