Britt-Marie Aulin-Tonning
2009-11-22 20:55   Kommentera »
Trelleborgs Allehanda. Artikel 22-11-2009.
Det blev en mycket trevlig och mysvarm julmarknad och Trelleborgs Luciakandidater kom och de sjöng riktigt bra tjejerna. De hade övat att sjunga i stämmor också.

Jag tror att det kommer att bli fler julmarknader här på Bokenäs de kommande åren... så populärt och trevligt... som det blev. Intimt... och med en skön försmak av vad julen egentligen skall vara.
En samvaro... människor emellan och med utrymme för trevliga möten och tid för samtal.

Trelleborgs Allehanda kom med en journalist och fotograf. De som varit här på sommarkurser har ju lärt känna Erica... eftersom det var hon och jag som stod för matlagningen under kursperioderna.
Klipp från artikeln.
Ett rejält lågtryck, en tomte, massor av tända ljus och ännu fler besökare. TA tittade in på tre av helgens julmarknader.
Hårda vindar blåser över Söderslätt, regnet piskar kring kala träd och tomma åkrar. Men på Bokenäs konsthall är julstämningen hög. Rickhard Nordin, julmarknadens tomte, hälsar varmt på besökarna i dörren.
– Jag har odlat skägg för att vara tomte här idag. Det dröjer nog till mars eller så innan jag rakar mig. Skägget värmer bra i ansiktet när det är kallt, säger han.
En av dem som hittat till julmarknaden är Tomas Ekberg. Han botaniserar bland spettekaka och hemstickade vantar.
– Det blir nog någon julklapp beroende på vad jag hittar. Jag tycker det är roligare att köpa något här än att rusa in i ett varuhus, säger han.
Vid ett av stånden tillverkar Erica Persson julkransar. Ruschen är i full gång och blir än intensivare när julafton närmar sig.
– Det är kul. Men jag ska göra praktik i en blomsteraffär i nästa vecka också så jag hinner nog tröttna lite på kransarna lagom till jul, säger hon.
Slut artikel---

Nu bommar jag igen för detta året. Jag känner att jag behöver ladda batterierna inför den nya säsongen med början i påsk 2010.
Nu skall jag ta mig en stor klunk med varm glögg...
Krypa till kojs relativt tidigt och så i morgon kommer en ny dag.
Kram Bimmis.

Facebook Twitter MySpace rss 

KommentarKommentar från Katarina Cinnamon Jahlitz, 2009-11-24
Tjingeling!
Vad kul att det blev så lyckat med julmarknaden. Ta ett glas glögg åt mig med :-)
Kram
Katarina

 
KommentarKommentar från IngBritt Lundh, 2009-11-24
Roligt att allt blev så lyckat o vad bryr man sig om vädret när värmen finns inombords bland vänner o besökare
Vila dig nu och ladda batterierna
Kram