Carina Ehlers
2012-03-26 18:33   Kommentera »
Elektronisk uppkoppling & livscoaching i all ära, men svaren står närmare att finna
Vår tids krav på perfektion inom alla områden, i allt från föräldra, partner till yrkesrollen, har skapat en lukrativ marknad för livscoacher. Livsrådgivare som många gånger själva inte har genomgått tillräckligt med erfarenheter för att fullt ut förstå den egentliga innebörden av det man utger sig för att vara. Den nya tekniken göder också ett samhälle där det inte finns tid för reflektion. Nu när vi är uppkopplade och tillgängliga hela tiden är det inte konstigt att så många blir stressade och går i väggen.

Människor är uppkopplade på alla möjliga sätt av sina elektroniska prylar, men det finns andra, mycket viktigare vägar och sätt att välja för att bli en lycklig människa.

19 februari i år, ägde ett stort symposium rum i Calgary, Kanada – The Seed Event – med välkända författare, talare, lärare, läkare och andra ledare som vill hjälpa människor att förbättra deras välbefinnande. Bland välkända personer som Deepak Chopra, Adam McLeod (Drömhealern Adam) med flera fanns där även en kvinna, Elisabeth Fayt som säger;

“Jag vill lära människor vikten av att ansluta, eller koppla upp sig. Vi är alla anslutna till våra iPods och våra iPhoner. Vi är alla anslutna till dessa saker som hör den rastlösa världen till, men det är verkligen viktigt att vi är uppkopplade till källan av överflöd. Uppkopplade till “Guds källa”. Vi skulle inte komma på tanken att stänga av våra datorer eller koppla ur våra iPods. Vi vet att de kostnadsmässigt tar slut så småningom. – Tja, om vi inte kopplar upp oss själva andligt, kommer vi att förlora också vårt ansvar. Så mitt mål är att lära vad bönen är, att det finns ett samband och hur man håller kontakten hela dagen eftersom livet har sina upp-och-nedgångar.”

Fayt är en anhängare av Paramahansa Yoganandas läror, en indisk yogi vars skrifter introducerade många västerlänningar åt fördelarna med meditation och yoga. Fayt påminner om att Yogananda en gång under andra världskriget blev tillfrågad om det någonsin skulle bli fred på jorden igen.

“Och han försäkrade sin elev:” ‘- Oh ja, det kommer att bli fred … följt av krig, följt av fred, följt av krig.’ Så det viktigaste i livet är som en uppåt-nedåt våg och om vi tillåter oss själva att vara nedsänkta, eller försjunkna i världen, kraschar vi bland vågorna.” Fayt säger: “Så vad vi verkligen behöver göra är att lära oss att ansluta till “Guds källa”, som lyfter upp oss. Vi höjer vårt medvetande och sedan kommer oroligheterna i världen att ha sina upp-och-nedgångar, men vi förblir centrerade. Vi höjer oss över detta. Det är vår utrymningslucka.” Fayt fortsätter;

“Jag kan garantera dig en sak: du får inte ett e-post, eller annat meddelande från din chef på måndag morgon som säger” -Åh, ville bara att du tänker på Gud. “Du kommer att få ett PM om bekymmer och problem och utmaningar. Så det är upp till oss. Vi måste anstränga oss. Ingen kommer att vägleda oss dit.”

Visst är den “yttre” - elektroniska, alternativt fysiska ansikte mot ansikte – uppkopplingen ett bra komplement som tillhandahåller svar på många frågor, men den bästa källan för kraft och innehållsrikedom finner vi närmare, i vårt eget inre rum, där stillheten möjliggör all information att flöda fritt. När livet känns tungt, eller till och med outhärdligt, kan man istället byta fokus och rikta in sin uppmärksamhet så att man ansluter till Gud. Genom att koppla upp sig till denna källa kan du få reda på vem du är, och du behöver aldrig känna dig ensam för du kommer att inse att en kontinuerlig, villkorslös kärlek och hjälp finns där när än du vill ha det.

Så livscoaching och elektronisk uppkoppling, i all ära, men det ytterst sanna av värde står enklare och gratis att finna i meditationen och i bönens stilla rum.


Facebook Twitter MySpace rss 

KommentarKommentar från IngBritt Lundh, 2012-03-27
SÅÅ tänkvärt Carina...