Carina Ehlers
2013-08-14 01:17   Kommentera »
Utställning i USA?
Inom loppet av endast fem dagar har det droppat in fyra erbjudanden om att ställa ut i Miami, USA samt på Manhattan i New York. Det är naturligtvis väldigt smickrande att få alla dessa inbjudningar om än det ena och än det andra och att jag är speciellt utvald och att de anser att min konst skulle passa väldigt fint på just deras gallerier. Verkligen jätte jätteroligt, men sedan jag fördjupat mig i den första inbjudningen och läst och kalkylerat blir det summa summarum i slutänden på så vis att jag bara ögnar igenom nästkommande för att sedan förpassa det vidare till papperskorgen.

Den ofattbara ekonomiska kostnad som konstnären förväntas punga ut med överskrider oftast vida de tillgångar man har innestående. Som exempel i galleri nr 1, där jag först skulle stå för transport (det är förstås självklart) sedan tillkommer 50 % provision till galleriet på sålda verk och därtill kom en mängd olika kostnader som köp av minst 100 styck konstkataloger (dyra) - för utdelning på galleriet - och därutöver en uppsjö av marknadsförings utgifter. Det skulle helt enkelt sluta med att jag gav bort min konst och dessutom fick betala för det.

Så nej, bättre upp än dessa "erbjudanden" är ett måste för att få det att gå ihop. Under de senaste åren har jag istället valt att investera i mig själv och lagt pengar, hårt arbete och energi på att satsa på mina inre resurser i form av personlig, andlig och medial utveckling, vilket lett till ett medium certifikat. Det har känts rätt och viktigt för mig och nu, sedan den utbildningen är klar är det såklart lockande att komma ut i världen och visa upp vad man kan och i gengäld få möjligheten att fylla på med ytterligare energi för inspiration till nya alster. Dock, som läget visat sig vara under den gångna veckan med de erbjudanden jag givits stannar jag hellre där jag är och tar det med ro.

Nästa vecka fortsätter jag att investera i mig själv (vilket sedan även kommer andra till gagn) och flyger till Kanada för att förkovra mig ytterligare i ett mer andligt, helande perspektiv. Därefter, i september deltar jag i en internationell utställning i Italien, i Biennale of Chianciano (Chianciano museum). Så trots allt finns där en hel del kvar, utan att jag för den skull behöver bli ruinerad, och ändå få möjligheten att fylla på med inspiration som ger näring åt lite nytt. Också inom det konstnärliga fältet. Dock, lär min konst i USA få vänta på sig.

Facebook Twitter MySpace rss