Carina Ehlers
2016-03-07 10:18   Kommentera »
Månadens konstnär på Galleri 1
Jag la ner flera år av min tid på att utbilda mig till spiritualistiskt medium. För att nå det hägrande målet att bli certifierad på den välrenommerade skolan ‘Academy for Inner Potential’ krävdes ett fullt engagemang och mitt konstutövande fick komma i andra hand. Till sist nådde jag dock ända fram och efter certifieringen var det full fart med att ge enskilda sessioner i andlig, medial vägledning åt mina medmänniskor. Det var otroligt givande och faktiskt också roligt att se att jag kunde vara till hjälp åt andra men allting snurrade på så fort att jag till sist gav lite för mycket av mig själv, vilket i sin tur tog alldeles för mycket av min egen kraft och energi.Det var som om jag gav mer än vad jag fick tillbaka och blev därmed tvungen att göra ett uppehåll i konsultationerna.

En ny period i mitt liv kom sedan att inledas med en flytt och direkt i den nya boningen kom jag att känna en sällsam frid. Lugn och ro och frid var precis vad jag behövde och det fann jag här ute på landet.

Sakta och i ett trivsamt men samtidigt lugnt och sävligt tempo började jag åter att ägna mer av min tid åt konsten. Förutom det lite halvdana avbrott jag hade under medium utbildningen så har den annars varit en sann följeslagare livet igenom. Ett litet tag efter flytten började min längtan efter måleriet göra sig hörd och så småningom kom den att uppta min tid fullt ut och skaparglädjen slog åter ut i full blom.

Nu, under mars månad, är jag Månadens konstnär på Galleri 1 en internetsida som är en del av Kulturnätverket Kultur 1 och det är såklart glädjande. Dock, i jämförelse med den konst jag under sistone har etablerat så är en del av den konst som visas där lite missvisande.

Numer har jag gått över till en ny och kanske mer expressiv eller abstrakt stil och skapar även en hel del så kallad Encaustic Art. Enkaustisk konst är en forntida konststil eller målerimedium som går ut på att måla antingen med penslar eller med andra former av verktyg i uppvärmd bivax. Variationsmöjligheterna tycks vara oändliga och för närvarande experimenterar jag med olika blandtekniker där även mitt gamla oljemåleri ingår.

Om än en del av mina bilder/konstverk i Galleri 1 är mer än 10 år gamla så är jag förstås jätteglad och tacksam över möjligheten att få synas lite extra under en hel månad. Fast summa-kardemumma vill jag bara lyfta fram det lilla förtydligandet om att flera av de alster som visas i Galleri 1 denna månad inte är helt representativa för mitt nutida bildskapande. Fast tacksam och glad är jag ändå.

'The purpose of life is to enjoy every moment and the truth must be within, as well as outside, and also come to the surface.' ~ OkändFacebook Twitter MySpace rss