Carina Ehlers
2017-12-30 20:30   Kommentera »
Äntligen bekräftar vetenskapen att människor absorberar energi från andra
En ny studie visade nyligen att växter kan absorbera energi från andra närliggande växter. Ingenting kommer någonsin att vara detsamma som förut efter denna upptäckt, för detta signalerar att även människor kan absorbera energi från varandra.

Studiens ledare, Dr Olaf Kruse, var den förste forskaren som upptäckte att en grön alg (Chlamydomonas reinhardtii) har förmågan att dra till sig en annan form av energi – oavsett det vanliga sättet att alstras genom fotosyntes. Denna typ av energi kommer från växterna som växer runt Chlamydomonas reinhardtii. Upptäckten var så viktig att den publicerades i ’Nature Communications journal’ på internet.

För att kunna växa och bibehålla hälsan behöver människor flera sorters energier, så som kalorier från mat, solljus, syre och mineraler som finns i vatten. Växter använder också föda, solljus, vatten samt koldioxid.

I studien planterade Kruse tillsammans med sitt team algen och observerade den under en viss tid och helst när det inte fanns några energikällor kvar. Under denna tid började algerna absorbera energin från de andra växterna, som växte i närheten. De lyckades göra det eftersom de är kapabla att generera enzymer som spjälkar – ämnesomsätter – cellulosa från plantor i dess närhet.

Professor Kruse hävdade att det var första gången som ett sådant beteende hade bekräftats i en växt. Beträffande allt som tidigare skrivits är upptäckten om att alger kan spjälka cellulosa motsägelsefullt. Faktum är att det som de hade sett i studien var växtätande växt.

Professor Kruse jämförde denna egenskap hos människor. Han sa att det var exakt detta som var anledningen till varför vissa människor kände sig obekväma i någon speciell grupp, där olika energi och känslor blandas ihop.

Genom effekten och sambandet av studien, gentemot studier hos människor, gav Badar-Lee sin förklaring:

”Eftersom energistudier blir mer och mer avancerade framöver så kommer vi äntligen att se detta återgivet även hos människor. Den mänskliga organismen liknar en växt, den använder den energi som behövs för att ge näring åt emotionella tillstånd och detta kan ge energi till vissa celler eller öka nivån av cortizol och ämnesomsätta celler, och detta avgörs av den emotionella triggern/utlösaren.”

Dessutom är hon synnerligen försäkrad om att nu är det rätt tid att börja utforska bioenergi.

”Människor kan absorbera och läka genom att nyttja andra människors energi, likväl som djur och natur kan. Det är anledningen till att människor känner sig inspirerade och energiska när de spenderar tid i naturen.” noterade hon.

Här erbjuds tre sätt som hjälper dig att skydda dig från potentiell ”negativ” energi:

* Börja att 'jorda' dig själv
Om du känner dig utmattad kan du gå barfota under en halvtimme eller mer. Om du hellre känner för det så går det också bra att sitta på marken. Jorden innehåller något som kan balansera energier så det är en mycket effektiv lösning.

* Rengör / rena dig själv
Du kan göra detta genom att ta ett bad i havssalt eller genom att använda ett knippe salvia – rökelseaktigt. Kanske det kan verka lite ovanligt men det här är ett gammalt trick och det visade sig vara mycket effektivt också.

* Håll dig borta från negativitet
Gör allt du kan för att undvika ”negativa” energier, det spelar ingen roll vart källan till den energin kommer ifrån, vare sig det är från vissa människor, platser eller föremål så håll dig bara borta från dem.Facebook Twitter MySpace rss