Ingemar Härdelin
Ingemar Härdelin

Ja, så är jag tillbaka i Konstkvarteret efter några års uppehåll. Jag är en målande konstnär som sedan starten 1991 haft mer än fyrtio utställningar från Gävle i norr till Malmö i söder. Mitt skapande började som hos så många andra med landskapsmåleri, men ganska snart övergick det till mer fritt och experimenterande måleri efter olika koncept. Jag kände mig bunden av ett givet motiv och hamnade så småningom i ett totalt fritt skapande som kanske kan benämnas abstrakt expressionism.

Mina senaste utställningar har jag kallat "EN ANNORLUNDA VERKLIGHET". Jag vill att betraktaren förutsättningslöst skall göra sina egna iakttagelser. Alla människor ser olika saker vilket jag tycker är en styrka. Man skall kunna vandra runt i målningen och göra upptäckter som kanske inte andra har gjort. Därför vill jag heller inte sätta rubriker på mina alster.

Det är min förhoppning att dina upptäcktsfärder ger dig en upplevelse. Tavlan lever sitt eget liv, och i dialog med den kan du förhoppningsvis finna en samstämmighet.

Besök min ateljé
Lantmannagatan 148A
58332 Linköping
Linköping Östergötlands län

Öppettider:
Ring för överenskommelse. Tel 0494-71808 076-8503700

Utbildning
Fyra års bildundervisning vid Folkskoleseminariet i Gävle 1950-54.

Målarresor till Idre och Torreveja, Spanien, med undervisning av konstnärer.

Undervisat i bild under tjugoåtta år på mellanstadiet.

Drev eget konstgalleri ”Gula Huset På Gården” i Uppsala 1996-98.

Medlemskap
Medlem i Svenska Konstnärsförbundet sedan 2010.
1995-2001 medlem i Roslagens Konstnärsgille.
Åtvidabergs konstförening
Kinda konstförening

Kommentarer på sidan

Kommentera »